Moč in oblast

Moč in oblast - Ivan Urbančič | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Urbančič
DIMENZIJA
11,40 MB
IME DATOTEKE
Moč in oblast.pdf
ISBN
9727608557723

OPIS

V našem času se z različnih vidikov veliko razpravlja o moči in oblasti v družbi, politiki in gospodarstvu, pa naj gre za posameznika, skupino, razred, stranko, korporacijo ...Toda kaj je moč ali oblast sama?

Slavoj Žižek v svoji zadnji v Sloveniji izdani knjigi Življenje v času konca citira Marxovo analizo zaostalosti Nemčije: »Doseči je treba, da bo dejanski pritisk še bolj tiščal - s tem da mu bo dodana zavest o pritisku, in da bo sramota še sramotnejša - da bo publicirana. Institucionalizirana moč in oblast sta najbolj očitni v politiki. Različne opredelitve politike so: - politika je boj za oblast, ki posameznikom zagotovi nadvlado nad družbo in tako služi pridobivanju privilegijev v korist večine in v škodo manjšine - politika je prizadevanje, da bi zagotovili red, stabilnost in pravičnost. DRUŽBENA MOČ IN OBLAST 1.

priloga Dela. (Pa ne zato, ker sem bil jaz njen reden gost.) Vpliv feminizma pa je tudi to revijo/prilogo izmaličil - bolje rečeno: ideološko izmaličene so postale novinarke, ki pišejo za to Delovo revijo/prilogo. Današnje elite se odpovedujejo neoliberalizmu in globalnemu kapitalizmu, da bi ohranile moč in oblast.

POVEZANE KNJIGE