Meč in vihar

Meč in vihar - Lovro Novinšek | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lovro Novinšek
DIMENZIJA
7,72 MB
IME DATOTEKE
Meč in vihar.pdf
ISBN
5924776070387

OPIS

Knjiga Meč in vihar je pripoved o vojnem pohodu največje armade, ki je kdajkoli skozi dolgo obdobje antike prehodila ozemlje današnje Slovenije, od Dravskih ravnin na severozahodu, Dolenjskega gričevja na jugovzhodu, pa vse do Vipavske doline in Soče na zahodu in o krvavi bitki med med vzhodnorimskim krščanskim cesarjem Teodozijem in zahodnorimskim poganskim proticesarjem Evgenijem leta 394 pri Frigidu ali Mrzli reki, svetovnozgodovinsko pomembnem dogodku, ki se je odigral na naših tleh in o enem najbolj krvavih spopadov v dolgi vrsti državljanskih vojn, ki so pustošile pozno rimsko državo, s katerim je bila krščanstvu izbojevana zadnja in dokončna zmaga nad rimskim antičnim poganstvom, s čimer je dobilo odločilno politično moč in priložnost, da je v naslednjih stoletjih postalo globalno vezno tkivo evropske civilizacije.

Rimska vojska, kopja, sulice, meči in vihar ob Mrzli reki Foto: Matjaž Stibilj. V Lavričevi knjižnici smo predstavili knjigo Lovra Novinška Meč in ... Leta 284 je postal rimski, sposoben vojaški poveljnik.

Skrivnostno zdravilo, ki bi ga lahko rešilo, je poznala le irska kraljica Izolda. Ker pa je bil Morholt njen brat, Tristan ni hotel povedati, kako mu je ime in kje je bil ranjen.

POVEZANE KNJIGE