Ime mi je Jon

Ime mi je Jon - Mateja Gomboc | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mateja Gomboc
DIMENZIJA
3,63 MB
IME DATOTEKE
Ime mi je Jon.pdf
ISBN
2760422958803

OPIS

Trinajstletni Sebastjan Gaber, oprostite, Jon Gaber, ima krasno mladost. V šoli so ga »identificirali« kot nadarjenega, doma ima svojo sobo, še kar zmogljiv računalnik, nekaj dobrih računalniških igric, v klubu igra košarko, v kateri uživa. Moti ga le ime. Zato je Jon, ne Sebastjan, ki je bolj ime za kip ali mladeniča iz srednjeveških romanov.A ena od življenjskih modrosti nas uči, da je dobrega tudi enkrat konec. Jon namreč dobi sestrici, dvojčici. Imenuje ju Ajči in Bejči, ker se mama in oče ne moreta odločiti o njunih imenih. Po njunem rojstvu se močno zamajejo temelji njegovega življenja.Nov mladinski roman Ime mi je Jon izjemne pisateljice Mateje Gomboc je pisan kot dnevnik. V njem boste, mladi bralci, izvedeli, kakšno je bilo Jonovo življenje potem, ko sta vanj stopili sestrici. Vsekakor ne tako zelo pošastno, kot se je na začetku zdelo Jonu.

Na Osnovni šoli Metlika tekmovanje za bralno značko poteka od 1. do 9.

Pomagale so mi razkriti intimno in globoko človeško razsežnost realnosti, tudi pri perečih in aktualnih temah ... Preberite si razlago izvora imena Jon! Vam je ime všeč? Glasujte zanj in prebrskajte po seznamu vseh slovenskih lastnih imen. Mateja Gomboc: Ime mi je Jon Janja Vidmar: Druščina iz šestega B Desa Muck: Blazno resno o šoli Siri Kolu: Ajda in razbojnikovi Igor Karlovšek: Pobeg Navodila za domače branje bodo učenci dobili pri pouku. Ime mi je Jon. Nina Jelen: Ženičke in strički za daljnimi grički.

POVEZANE KNJIGE