Bojan Kovačič

Bojan Kovačič - Andrej Smrekar | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Smrekar
DIMENZIJA
10,30 MB
IME DATOTEKE
Bojan Kovačič.pdf
ISBN
9978852570089

OPIS

Bojan Kovačič je ustvarjalec, ki izstopa v vseh teh pogledih: njegova umetnost je izvrstna, razstavljena dela je podaril Narodni galeriji, z našim pedagoško andragoškim oddelkom sodeluje že vrsto let kot vodja delavnic grafičnega tiska. Omeniti pa moram vsaj še dva razloga - Kovačičev prihod v Narodno galerijo je povezan z umetnikom Marjanom Pogačnikom, tudi velikim donatorjem Narodni galeriji, in Kovačičevo delo je kljub svoji kakovosti premalo poznano.Poslanstvo Narodne galerije se torej tudi s tokratno razstavo grafik in risb Bojana Kovačiča izpolnjuje v največji možni meri.Barbara Jaki, direktorica Narodne galerije

Kovačič, rojen leta 1949 v Sežani, se je leta 1971 odločil za študij slikarstva na milanski Akademiji lepih umetnosti Brera - tema njegove diplome je bila ljubljanska grafična šola - zatem se je izpopolnjeval v grafičnih delavnicah Franca Sciardellija in Enrica Majolija, leta 1975 pa je s podpilomskim študijem ... Bojan Kovačič (sedi tretji z desne) na izletu z učiteljskim zborom Srednje šole za oblikovanje leta 1980 Čeprav se nikoli ni silil v ospredje, pa je napravil izjemno potezo, ko je ves svoj grafični opus, pa tudi risbe, podaril zbirki sodobne umetnosti Narodne galerije v Ljubljani, ki mu je ob razstavi leta 2011 pripravila še monografijo ... View the profiles of people named Bojan Kovačič. Join Facebook to connect with Bojan Kovačič and others you may know.

Facebook omogoča ljudem, da delijo, ter ustvarja bolj odprt in povezan svet. Bojan Kovačič in grafična šola v Narodni galeriji. Bojan Kovačič se je s samostojno razstavo grafik pred desetimi leti že predstavil v Lamutovem likovnem salonu, tokrat pa je na ogled 36 grafičnih del iz njegovega zadnjega obdobja - od leta 2011 do 2017. Bojan Kovačič se je rodil leta 1949 v Sežani.

POVEZANE KNJIGE