3D od točke do upodobitve

3D od točke do upodobitve - Blaž Erzetič, Helena Gabrijelčič | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Blaž Erzetič, Helena Gabrijelčič
DIMENZIJA
8,11 MB
IME DATOTEKE
3D od točke do upodobitve.pdf
ISBN
1150886795201

OPIS

Računalniško generirane 3D risanke, posebni učinki v filmih, video igre, znanstvene vizualizacije in simulacije, stereoskopija, hologrami itd.S 3D-jem se dnevno srečujemo. Določene aplikacije so nam v pomoč pri delu in študiju, druge pa nam prijetno zapolnijo prosti čas. Fascinacija nad to tehniko prikaza je očitna, saj je v zadnjih letih njena priljubljenost in uporabnost močno narasla.Sploh vemo, kaj je 3D?Kako deluje in kako ga zaznavamo?Kako naredimo 3D sliko?Knjiga nas vodi od najbolj preprostega gradnika – točke, pa do izdelave končne podobe. Dodatne razlage nam razložijo še pripadajoče procese percepcije prostora, svetlobe in gibanja.Druga, izpopolnjena in razširjena izdaja, vsebuje prenovljene in dodatne primere, vključno s slikovnim gradivom, s čimer marsikateri postopek pridobi na nazornosti.Dodani sta še dve popolnoma novi poglavji: Izdelava 3D slike v praksi in Galerija.V prvemu izmed novih poglavij je prikazan postopek izdelave slike v nekaj, med uporabniki razširjenih in priljubljenih 3D programih, od začetka modeliranja pa do končne upodobitve, v drugem pa je zbirka presunljivih 3D grafik velikih svetovnih mojstrov te tehnike.

Poleg naravne svetlobe je človek izumil še umetno svetlobo, ki nam omogoča videnje tudi kadar naravne svetlobe ni. Računalništvo je znanstvena veda o delovanju računalnikov in o njihovi uporabi, kar vključuje strojno in programsko opremo. V praksi je računalništvo povezano z mnogimi drugimi vedami, od abstraktne analize algoritmov do bolj stvarnih tem, kot so programski jeziki, programska in strojna oprema.

Od točke obrisa do točke obrisa na drugi strani roke narišite navzgor ukrivljeno črto. Od tu naprej do konca lista ponovno narišite ravno vodoravno črto.

POVEZANE KNJIGE