Vladar

Vladar - Niccolo Machiavelli | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Niccolo Machiavelli
DIMENZIJA
3,19 MB
IME DATOTEKE
Vladar.pdf
ISBN
4663525390251

OPIS

Machiavellijevo delo Vladar je prvič izšlo leta 1532 in predstavlja tekoče berljiv in presenetljivo jasen, sistematičen in skoraj suhoparno racionalen spis, ki opisuje oblike oblasti in tehnologijo vladanja v manjši državi, ne da bi se pri tem avtor kakorkoli oziral na moralna načela. Njegov spis, ki je nastal na podlagi zavzetega branja zgodovinskih del in bogatih izkušenj, ki jih je pridobil v dobrem desetletju svojega političnega delovanja, je kmalu po izidu doživel veliko slavo in protislovne odmeve. Mešani občutki, ki spremljajo branje Vladarja so se ohranili do danes. Nekateri imajo slavno delo za cinično, drugi ga povzdigujejo kot knjigo globokega renesančnega razumevanja tehnologije oblasti. Dejstvo pa je, kako se vedno znova kaže, da je bil, ob Galileju, prav Machiavelli tisti avtor, ki je s svojo mislijo najbolj natančno napovedoval moderno dobo in njeno družbeno-politično dinamiko.

The company has become a leading producer of many niche genres and multiple mediums in US and international markets, while also expanding into acquiring and distributing high quality content. Read ... Vladar has won two medals representing Czech Republic.

Machiavellijevo delo Vladar je prvič izšlo leta 1532 in predstavlja tekoče berljiv in presenetljivo jasen, sistematičen in skoraj suhoparno racionalen spis, ki opisuje oblike oblasti in tehnologijo vladanja v manjši državi, ne da bi se pri tem avtor kakorkoli oziral na moralna načela. Njegov spis, ki je nastal na podlagi zavzetega branja zgodovinskih del in bogatih ... Čas zadnje spremembe strani: 01:22, 1.

POVEZANE KNJIGE