Svet kot volja in predstava

Svet kot volja in predstava - Arthur Schopenhauer | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Arthur Schopenhauer
DIMENZIJA
4,71 MB
IME DATOTEKE
Svet kot volja in predstava.pdf
ISBN
5079031034143

OPIS

Svet kot volja in predstava je delo, ki prinaša eno najizvirnejših zastavitev zgodovine filozofije nasploh, posebej še v smislu etike in izjemno pomembne, morda ključne navezave na indijski upanišadski nauk, vedanto in proti koncu tudi budizem. Svet kot volja in predstava želi biti popolna obravnava bistva sveta, ki ga je moč strniti v sintagmo "svet je samozavedanje Volje". Zagotovo gre za eno najpomembnejših in najbolj znanih knjig evropske filozofije, ki je dolgo čakala na slovenski prevod. Tega je zdaj opravil Alfred Leskovec, pri grških in latinskih nevedkih je sodelovala Nada Marija Grošelj, obsežno spremno besedo pa je napisal Lenart Škof.

Prebiral je namreč vrsto sodobnikov in velikih mislecev kot so Kant, Darwin,... Knjiga Svet kot volja in predstava se ukvarja s spoznavno teorijo in njenimi metafi zičnimi razsežnostmi, tako da pokrije pojma, navedena v na-slovu: predstavo (v domeni spoznavne teorije) in voljo (v domeni metafi zike). Schopenhauerjev svet je razdeljen na predstavo in voljo, princip volje pomeni Prodam odlično ohranjeno knjigo Svet kot volja in predstava; avtor Schopenhauer.

Izvor svoje filozofske sle pripisuje prav njegovemu delu Svet kot volja in predstava. Kasneje mu je posvetil tudi esej.

POVEZANE KNJIGE