Stekli psi Quentina Tarantina

Stekli psi Quentina Tarantina - Marcel Štefančič, jr. | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marcel Štefančič, jr.
DIMENZIJA
7,40 MB
IME DATOTEKE
Stekli psi Quentina Tarantina.pdf
ISBN
7648360686809

OPIS

Film Quentina Tarantina Stekli psi je ameriškega režiserja leta 1992 izstrelil v orbito filmske slave in mu odprl vrata v klub velikih ameriških režiserjev. Gledališka priredba tega kultnega filma, ki je slovensko praizvedbo prvič doživela konec februarja letos na odru Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica, je filmskega strokovnjaka in cinefila Marcela Štefančiča, jr. spodbudila, da je spisal presenetljivo in inovativno analizo Steklih psov. V knjigi avtor vzporeja Aristotelovo Poetiko in film Stekli psi, saj skuša pokazati, da ima film pravzaprav strukturo antične tragedije. Hkrati v filmu prepoznava številne zakonitosti grške tragedije, kar še dodatno dokazuje in potrjuje Štefančičevo pronicljivo začetno predpostavko.

Da so o Steklih psih vsi govorili, še preden jih je sploh kd... Film Quentina Tarantina Stekli psi je ameriškega režiserja leta 1992 izstrelil v orbito filmske slave in mu odprl vrata v klub velikih ameriških režiserjev. Gledališka priredba tega kultnega filma, ki je slovensko praizvedbo prvič doživela konec februarja letos na odru Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica, je filmskega ... Film Stekli psi je nepozabna gangsterska klasika Quentina Tarantina, polna črnega humorja, zabavnih citatov in presenetljivih preobratov.

Kim (Tracie Thoms) - Smrtno varen 3. Jules Winnifield (Samuel L.

POVEZANE KNJIGE