Problem vožnje po vesolju

Problem vožnje po vesolju - Herman Potočnik Noordung | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Herman Potočnik Noordung
DIMENZIJA
7,63 MB
IME DATOTEKE
Problem vožnje po vesolju.pdf
ISBN
3061044108425

OPIS

Slovenci imamo enega samega zares velikega pionirja moderne raketne in vesoljske tehnike, inženirja Hermana Potočnika (1892-1929), pa še tega poznamo zgolj po časopisnih člankih. Sedaj pa prihaja do objave njegove knjige Das Problem der Befahrung des Weltraums, ki jo je v smrtnem letu 1929 izdal v Berlinu pod psevdonimom Hermann Noordung. Ta knjiga je bila - po njihovih avtentičnih izjavah - učbenik celi generaciji, ki je utrla človeštvu prve korake v vesolje.Potočnikov tekst dopolnjuje spremna beseda, ki naj bi povedala vse, kar je znanega o njegovem slovenskem izvoru, življenju in delu, ter opozorila na posebnosti v tekstu, na najbolj originalne Potočnikove ideje, na njihova uresničevanja in prisotnost v nadaljnjih načrtovanjih tega področja.

Danes je zbranih dovolj dokazov, da lahko z veliko verjetnostjo trdimo, da je Problem vožnje po vesolju izšel še pred koncem ... Problem vožnje po vesolju Herman Potočnik Noordung. ...

Pogovarjali smo se z avtorjema projekta Draganom Živadinovom in Miho Turšičem; prisluhnuli smo tudi pogovoru novinarke Dela Jožice Grgič z Draganom Živadinovim in dr. Petrom Krečičem, enim izmed soavtorjev projekta. Nova izdaja knjige Problem ­vožnje po vesolju pionirja ­vesoljskih poletov, ki smo jo ­dobili letos, je obenem prva knjiga­ nove založbe KSEVT.

POVEZANE KNJIGE