Poštar pozvoni vedno dvakrat

Poštar pozvoni vedno dvakrat - James M. Cain | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
James M. Cain
DIMENZIJA
9,45 MB
IME DATOTEKE
Poštar pozvoni vedno dvakrat.pdf
ISBN
8082613337225

OPIS

Prenovljen prevod dela Poštar pozvoni vedno dvakrat, ki velja za eno največjih mojstrovin na področju žanrske literature. Ne gre zgolj za klasično kriminalno pripoved, temveč tudi za eksperimentiranje s človeško nravjo. V pripovedi spoznamo Franka Chambersa, klateža, ki se znajde v enem izmed številnih obcestnih lokalov v Kaliforniji. Lastnik mu ponudi delo in ko Frank zagleda njegovo privlačno ženo Coro, se nemudoma odloči, da bo ostal. Zapeljiva Cora v mlademu Franku hitro vidi priložnost, da se reši dolgočasnega življenja in ga zlahka zvabi v svoje mreže. Cain je tako v Poštarju ne le do potankosti izdelal svoj prvoosebni "tabloidni" glas, ampak tudi do konca razvil svojo obsedensko temo o brezobzirnem, čustveno defektnem moškem, ki je iz poželenja do ženske pripravljen prekršiti moralne norme, in o ženski, ki ga je pripravljena k temu spodbuditi, skupni zločin pa ju potem pritira do medsebojnega izdajstva in pogube.

V pripovedi spoznamo Franka Chambersa, klateža, ki se znajde v enem izmed številnih obcestnih lokalov v Kaliforniji. Kriminalni roman Poštar pozvoni vedno dvakrat je prvenec ameriškega pisatelja Jamesa M. Caina.

Ne gre zgolj za klasično kriminalno pripoved, temveč tudi za psihološko in simbolno študijo človekove usode. V romani spoznamo klateža Franka Chambersa, ki se znajde v enem od lokalov v Kaliforniji.

POVEZANE KNJIGE