In oskarja dobi ...

In oskarja dobi ... - Mitja Reichenberg | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mitja Reichenberg
DIMENZIJA
4,65 MB
IME DATOTEKE
In oskarja dobi ....pdf
ISBN
6883736443003

OPIS

Ameriška filmska akademija je z letom 1934 pričela podeljevati prestižne oskarje za filmsko glasbo. Prva tri leta so kipec podeljevali celotni ekipi, ki je oblikovala glasbo in zvok, kasneje pa so posebej izpostavili filmskega komponista ter zvočno obdelavo filma v tonski in zvočni postprodukciji. Pričujoča knjiga pa seže dlje od oskarjev in filmske glasbe, saj so v njej (poleg nominirancev in dobitnikov zlatega kipca za partiture in pesmi) nanizani tudi vsi največji ameriški filmi in njihovi ustvarjalci od začetka do danes. Še večjo vrednost pa knjiga ponuja v izrazitem pregledu mojstrov simfonične filmske glasbe, ki so ustvvarili najbolj znane in razširjene melodije. Zato je knjiga namenjena vsem, ki želijo razširiti svoje razumevanje filma in glasbe.

podelili Evropske filmske nagrade, za katerimi stoji 2000-članska Evropska filmska akademija. Ta je nominirance izbrala med 48 kvalificiranimi filmi, v nekaterih kategorijah kot so najboljši animirani in dokumentarni film ter evropsko odkritje leta pa je krajši seznam kandidatov pripravila posebna žirija, medtem ko so se kratki filmi kvalificirali z zmago na... In Oskarja dobi.....in Oskarja Triglav izgubi....

Blestela sta Luis Suarez in Gareth Bale, ki sta uprizorila predstavo zaradi prekrška, ki ga ni bilo. Nedavno sta se v... V nemškem Porurju so že 22.

POVEZANE KNJIGE