Dvojno zavarovanje

Dvojno zavarovanje - James M. Cain | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

James M. Cain
Dvojno zavarovanje.pdf

Ameriški avtor James Mallahan Cain (1892–1977) velja za enega najuglednejših piscev kriminalnih romanov v zgodovini, še posebej »zakrknjenskega« (hard-boiled) podžanra. Avtor je (kot svoj literarni prvenec) napisal slavni roman Poštar pozvoni vedno dvakrat (že v kratkem bo izšel posodobljeni prevod), v katerem je razvil zanj tako značilen motiv moškega, ki lovi denar in žensko, pri tem pa ne računa na žensko pretkanost. V pričujočem romanu spoznamo zavarovalniškega agenta Walterja Huffa, ki spozna lepotičko Phyllis Nirdlinger, ženo ene izmed svojih uglednih strank. Kmalu mu postane jasno, da se želi zapeljivka znebiti svojega moža in pri tem mastno zaslužiti. Ker je Walter mož, ki zgrabi priložnost, ko se mu ponudi, se, v obetih po dobrem zaslužku in lepi ženski, kmalu loti načrtovanja, kako se najmanj očitno in z največjim izkupičkom odkrižati njenega moža. Cain tako bralca skozi kratko in izpiljeno zgodbo do konca drži v nenehni napetosti. Po romanu je bil tudi posnet istoimenski film, ki še danes velja za enega najboljših »noir« fimov vseh časov. (iz spremne besede)

Barbara Stanwyck je bila filmska in televizijska zvezda, ki si je v svoji 60-letni karieri pridobila sloves odlične in vsestranske ... Zveza veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo. Ta združujejo tiste, ki so ne glede na njihova politična in svetovna prepričanja aktivno sodelovali v pripravah oziroma neposrednih obrambnih aktivnostih v vojni za obranitev samostojne in neodvisne Republike Slovenije. DVOJNO ZAVAROVANJE Izvirni naslov: Double Indemnity, ZDA, 1944, Trajanje: 107', Režija: Billy Wilder Igrajo: Fred MacMurray, Barbara Stanwyck, Edward G.

"denarnih nadomestil za dvojno zavarovanje" - je vse spet tako, kot je bilo pred sodbo nemškega zveznega vrhovnega sodišča iz leta 2010? Dvojno zavarovanje je oblika zavarovanja, pri kateri posameznik / podjetje zavarovuje določeno premoženje z več kot eno zavarovalnico ali z več zavarovanji iste zavarovalnice. Dvojno zavarovanje ni povsem enako kot pozavarovanje , saj gre za prenos tveganja na politiko s strani zavarovalnice, in sicer z zavarovanjem pri drugi zavarovalnici. Sklenite zavarovanje Dopolnilno pri Triglav, Zdravstveni zavarovalnici, d.d., ki poskrbi za doplačila zdravstvenih storitev, ki bi jih drugače morali plačati iz lastnega žepa.