Devet veličastnih

Devet veličastnih - Mitja Reichenberg | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mitja Reichenberg
DIMENZIJA
8,51 MB
IME DATOTEKE
Devet veličastnih.pdf
ISBN
8134290126862

OPIS

V svetu, ki se vrti kot kolut, je kompozicija filmske glasbe že našla svoj prostor, na tej strani Alp pa ji morajo glasbeni arheologi in vakuumsko zaprti akademski krogi šele najti mesto, ki ji pripada, saj je dosedanja odsotnost vprašanja kompozicije filmske glasbe, njenih vsebin in kompetentnih avtorjev/predavateljev bila prevelika.Mitja Reichenberg je eden od ustvarjalcev, ki se z vso resnostjo ukvarjajo z natančnimi vprašanji in najpomembnejšimi segmenti kompozicije filmske glasbe. V tem uvodu v zgodovino filmske glasbe je pod drobnogled vzel umetniške in življenjske poti največjih komponistov, ki so s filmsko glasbo začenjali v prvih desetletjih preteklega stoletja, hkrati pa je slikovno nazorno, s primeri partitur in fotografij iz posameznih filmov, glasbo predstavil tako, da jo celo ob branju lahko slišiš, čeprav je ne poznaš. Komponisti Max Steiner, Alfred Newman, Franz Waxman, Erich Wolfgang Korngold, Hugo Friedhofer, Dimitri Tiomkin, Victor Young, Miklós Rózsa in Bernard Herrmann so tlakovali pot, po kateri stopajo snovalci filmske glasbe še danes. Avtor je zato napovedal tudi dve nadaljevanji tega dela, ki bosta obravnavali še ostale komponiste, vse do današnjih dni.

Ker izhaja iz same zgodovine, je povezanost z njo nujna in se ne sme nikoli pretrgati. Le dobro poznavanje ... Devet veličastnih.

Toggle navigation VuFind. Pišite nam; Vaš račun; Odjava; Prijava; Jezik .

POVEZANE KNJIGE