Zakaj spimo

Zakaj spimo - Matthew Walker | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Matthew Walker
DIMENZIJA
11,38 MB
IME DATOTEKE
Zakaj spimo.pdf
ISBN
6725261088047

OPIS

Ob vsem družbenem in tehnološkem napredku smo še v 21. stoletju le za spoznanje bliže odgovoru na vprašanje, ki človeka muči že vso zgodovino: čemu spimo in za kaj natanko je spanje dobro?Nanj razumljivo in poučno odgovarja vodilni svetovni strokovnjak za raziskave spanja dr. Matthew Walker, profesor nevroznanosti in psihologije v Berkeleyju, direktor laboratorija za spanje ter nekdanji profesor psihiatrije na Harvardski univerzi. Ustrezen in dovolj dolg spanec blagodejno vpliva na vse vidike življenja: zdravje in počutje, dober spomin in učenje, ustvarjalnost, dolgoživost, odpornost in moč, imunski sistem, vzdrževanje telesne teže ter prebavo in spolne funkcije. Predvsem pa dokazano zavira ali celo preprečuje najpogostejše tegobe sodobnega časa: srčno-žilna in avtoimunska obolenja, sladkorno bolezen, raka, infarkt in možgansko kap, kronično depresijo, Alzheimerjevo bolezen ter demenco. Posebej zanimiv je pojav sanj, izmerjen s sodobnimi napravami in razčlenjen z vrhunskimi metodami: zakaj in o čem sanjamo, kaj se ponoči dogaja v našem umu in ali interpretacije slavnih psihoanalitikov, kot je Sigmund Freud, sploh še kaj ustrezno pojasnijo? o knjigi v medijih: »Znanstveniki so odkrili revolucionarno novo zdravilo, ki podaljša življenje, krepi spomin in ustvarjalnost, nas naredi privlačnejše in zmanjša željo po hrani. Varuje pred rakom in demenco, odganja prehlad in gripo, znižuje tveganje za srčni napad in kap, da sladkorne bolezni niti ne omenjamo. Po njem se boste počutili tudi srečnejši, manj depresivni in manj tesnobni. Vas zanima?Opis ne govori o kakšni čudežni novi tinkturi ali vsemogočni tableti. Govori o spanju. Takšnem dobrem, globokem in mirnem spanju. Ki traja celo noč, približno osem ur, brez prekinitev in drugih motenj. Da bi bili vsako noč deležni kar največjega odmerka tega odličnega zdravila, se držite naslednjih nasvetov iz knjige Zakaj spimo, dr. Matthewa Walkerja, profesorja nevroznanosti in psihologije z Berkeleyja.«Prispevek si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.

Takšnem dobrem, globokem in mirnem spanju. Ki traja celo noč, približno osem ur, brez prekinitev in drugih motenj.

Zakaj ni dovolj enostavno osem ur sedeti pri miru in se odpočiti? Zakaj se morajo naši možgani prebiti skozi štiri faze spanja ... Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov. S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov! Družbena omrežja Spletna stran uporablja vtičnike Facebook, Twitter, Scribble in vtičnike ... Sodobni način življenja nas je pričel siliti v to, da si za spanec ne vzamemo več dovolj časa.

POVEZANE KNJIGE