Vojaški dnevnik

Vojaški dnevnik - Ivo Bric | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivo Bric
DIMENZIJA
6,76 MB
IME DATOTEKE
Vojaški dnevnik.pdf
ISBN
3258731933491

OPIS

Dnevniški zapisi Iva Brica, narodnjaka in kulturnega delavca iz Dornberka, prinašajo opise z bojev in vojaškega življenja na fronti in v zaledju v avstro-ogrski vojski. Med prvo svetovno vojno se je kot avstro-ogrski vojak udeležil krvavih bojev proti Rusom v Galiciji, leta 1917 je bil na italijanski fronti, leta 1918 pa je bil soudeležen pri avstro-ogrski okupaciji Ukrajine. Njegov opis bojev, vojaškega življenja na fronti in v zaledju ter krajev ob poti nam pomagajo zapolniti vrzel tovrstnih opisov avstro-ogrskih vojakov iz Primorske med prvo svetovno vojno. Med drugo svetovno vojno je Ivo Bric opravljal tajniške posle pri Pokrajinskem odboru SLS za Primorsko. Odklanjal je OF. Junija 1943 je postal ena prvih žrtev komunistične revolucije na Primorskem. Delo sta zbrala, uredila in spremno študijo napisala Peter Černic in Renato Podbersič ml.

Mobilizacijo in zbor v Trstu, premestitev prek Sežane v Ljubljano, Gradec in Dunaj je Albin Mlakar opisal v delu Zgodbe topničarja neke baterije v svetovni vojni 1914−1918, v katero je prepisal in predelal svoj dnevnik. Izvirnik ... Vojaški kurati se bodo spremenili v politkomisarje militantnega katolicizma, ideologe Katoliške akcije, v orodje, ki ga potrebuje Opus Dei Published 6 marca, 2010 Članki Leave a Comment Oznake: Cerkev, Delo, demos, desnica, dr.

Naroči se ... Dnevnik TV Slovenija je star 50 let! Prikaži več ... Dnevnik je včeraj na 1.

POVEZANE KNJIGE