Viktor in Elisa

Viktor in Elisa - Ivan Vogrič | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Ivan Vogrič
Viktor in Elisa.pdf

Osebna usoda dveh protagonistov, podjetnika Viktorja Dolenca, narodnega delavca, priljubljenega govornika na taborih ter člana upravnega sveta društva Edinost v Trstu, in njegove žene Elizabete Lovisoni, Italijanke iz Červinjana, osvetljuje raznoliko in tudi zapleteno družbeno-politično dogajanje na Goriškem in Tržaškem v drugi polovici 19. stoletja.

O družbi; Naročanje; Oglaševanje ... Viktor in Elisa Ivan Vogrič Februar 2019. Opis; Status izposoje; Cobiss; Rezervacija; Založnik o knjigi.

Njegova in njena zgodba v senci zgodovine. Zgodovinska povest o narodnem prebujanju na Primorskem skozi življenjsko usodo Viktorja Dolenca, podjetnika, a tudi narodnega delavca, ki je bil priljubljen govornik na taborih ter dolga leta član upravnega sveta društva Edinost v Trstu in njegove žene Elisabette (Elise) Lovisoni ... Viktor in Elisa.