Sto let samote

Sto let samote - Gabriel García Márquez | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gabriel García Márquez
DIMENZIJA
6,10 MB
IME DATOTEKE
Sto let samote.pdf
ISBN
1327986006358

OPIS

To je bilo edino, kar je preživelo iz neke preteklosti, ki se ni končala v uničenju, ker se je še vedno postopoma uničevala, se razžirala od znotraj, se končevala sleherno minuto, ne da bi se kdaj do konca končala. Sto let samote, kultno delo magičnega realizma, ki je za vedno spremenilo književnost Latinske Amerike, se lahko bere kot pravljica. A Gabriel García Márquez (1927–2014) je v njem nastavil ogledalo družbi svojega, pa tudi našega časa, saj je v zgodbi o rodbini Buendía in mestecu Macondu skozi večno vračanje enakega razgrnil celotno človeško mitologijo. Márquezova nadčasovna mojstrovina, ki je svojega avtorja ustoličila med najpomembnejše pisatelje 20. stoletja, že od svojega izida leta 1967 navdihuje vedno nove interpretacije in ostaja eno ključnih del ne le kolumbijske, temveč svetovne književnosti. V slovenščini je prvič izšla leta 1971 in doživela več ponatisov, zdaj pa se med slovenske bralce podaja v osveženem prevodu in prenovljeni podobi.

Read 30,779 reviews from the world's largest community for readers. (Book Jacket Status: Jacketed)The brilliant, bestselling, landma... Sto lat samotności (hiszp.

Kritike Stotih let samote so sčasoma postajale bistveno pozitivnejše od prvotnih. Sto let samote. Termometer prikaže, kako vroč je članek.

POVEZANE KNJIGE