O tistih, ki bežijo, in tistih, ki ostajajo

O tistih, ki bežijo, in tistih, ki ostajajo - Elena Ferrante | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Elena Ferrante
DIMENZIJA
9,77 MB
IME DATOTEKE
O tistih, ki bežijo, in tistih, ki ostajajo.pdf
ISBN
2718974231671

OPIS

"Vsak si slika življenje kot mu ustreza" 3. knjiga Neapeljskega cikla Lila in Elena previdno obnavljata svoje prijateljstvo. Njuni vlogi sta se zdaj zamenjali. Elena uživa v kratkotrajni pisateljski slavi in v varnosti vplivne družine, v katero se je omožila. Vendar v vlogi žene in matere težko najde čas in voljo za svoje delo. Fizično onemogla Lila pa se skorajda proti svoji volji vključi v boj za delavske pravice. Pri tem se pogumno zoperstavlja direktorju tovarne salam, v kateri dela, in fašističnim stražam, ki napadajo komuniste. A tisti trenutek, ko se zdi, da je njuna prihodnost že zapisana, se vse spet obrne na glavo. o avtorici Elena Ferrante je vzdevek italijanske pisateljice, ki si kljub izjemni mednarodni odmevnosti (njena dela se prevajajo v 40 jezikov) in pravcatemu valu ferrantemanije želi ostati neznana. Naj nam zadošča njeno pisanje.

Elena uživa v kratkotrajni pisateljski slavi in v varnosti vplivne družine, v katero se je omožila. Vendar v vlogi žene in matere težko najde čas in voljo za svoje delo. O tistih, ki bežijo, in tistih, ki ostanejo Elena Ferrante Neapeljski cikel, 3.

26/12/2018 0 Comments Branje tretjega dela Neapeljskega cikla Elene Ferrante sem odlagala brez jasnega razloga. A očitno je, da je Elena Ferrante postala moja božična prijateljica, saj se tokrat že tretje leto zapored družim z njo v tem prelepem prazničnem času. Za Genialno prijateljico in nadaljevanjem O novem priimku je naposled zunaj roman O tistih, ki bežijo, in tistih, ki ostajajo.

POVEZANE KNJIGE