Najsvetlejše zvezde

Najsvetlejše zvezde - Anna Todd | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Anna Todd
Najsvetlejše zvezde.pdf

Karina ima očeta, zaposlenega v vojski, zato pozna težko vojaško življenje, in kot vsakdo, ki je odraščal v vojaških bazah širom ZDA, pozna občutke, ki vojake iz vojnih območij spremljajo še nazaj domov. Zato si je kupila hiško v mestu, kjer si gradi lastno življenje, čeprav obenem ni obrnila hrbta družini.Karina tudi ve, da mora paziti nase in da ne more popraviti vseh napak, ki jih storijo drugi. Toda ko začne njen brat dvojček Austin povzročati vse hujše težave, oče pa postaja vse bolj nerazumevajoč, se zave, da je tudi sama na robu. Tedaj spozna skrivnostnega mladeniča. Ta je kot zaprta knjiga, ki jo namerava Karina na vsak način odpreti.Privlačni Kael je pri rosnih dvajsetih že izkušen vojak, saj sta za njim že dve misiji v Afganistanu. Za molčečnostjo skriva globoko čustveno prizadetost, toda Karina se kmalu navadi na njegovo tiho prisotnost in ob njem pusti prosto pot lastnim čustvom. Kael je dober poslušalec, Karina pa dobra pripovedovalka, ki si tudi o njem zamisli svojo zgodbo. Toda iluzij je kmalu konec. Takrat mora Karina zbrati pogum, ločiti resnico od laži in se odločiti, kaj bo njen naslednji korak.

Ko pono či iz istega opazovališ ča nekaj časa opazujemo kakšno zvezdo, lahko kmalu ugotovimo, da spreminja lego glede na predmete, na primer glede na hiše in drevesa v naši okolici. Najprej zvezda vzide, potem se na vzhodnem Bayer je uporabljal grške črke za svetlejše zvezde, sprva je grške črke abecede dodajal po kriteriju svetilnosti - najsvetlejše zvezde imajo spredaj alfo … Vendar pa ima grška abeceda le 24 črk, posamezno ozvezdje pa lahko vsebuje tudi 50 ali več zvezd, vidnih s prostim očesom. najsvetlejše zvezde imajo sij prve magnitude (oznaka 1m , beri "ena m") ali so prve magnitude, manj svetle imajo sij 2m , še manj svetle 3m , .

Bralci ste vabljeni k glasovanju za svojega favorita. Odpri galerijo.