Divje babe na žlikrofih

Divje babe na žlikrofih - Nataša Hvala | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nataša Hvala
DIMENZIJA
3,82 MB
IME DATOTEKE
Divje babe na žlikrofih.pdf
ISBN
1710220584779

OPIS

51. knjiga v zbirki Glasovi zajema folklorne in spominske pripovedi s hribov, planot, iz grap in kotlin od Porezna do Javornika in od Vojskega do Zavratca. Iz 748 folklornih in spominskih pripovedi, ki so zajete v enajst razdelkov, spoznamo, kakšen je izvor, krajevna, ledinska in hišna imena, kako so ljudje živeli v preteklosti, kako so se preživljali, kateri zgodovinski dogodki so jih najbolj zaznamovali, s čim so se ukvarjali, kakšni so bili njihove šege, verovanja, praznoverja in praznovanja, izvemo pa tudi, da so se znali pošaliti in videti svetlo plat življenja. Pripovedi so bile zbrane v različnih časovnih obdobjih, večina med njimi prvotno ni bila namenjena za to zbirko. Vanjo so vključeni rokopisi iz zapuščine Janeza Dolenca iz obdobja, ko je poučeval na učiteljišču v Tolminu, zapisi iz brošur različnih šol in društev ter sveža besedila, zbrana prav v zadnjem času. Nekaj jih je zapisanih v narečju, večina pa knjižno. Naj vsakemu bralcu srečanje z njimi prinese novih spoznanj o življenju v preteklosti ter privabi nasmeh na obraz.

Iskrene in iskrive, sanjajoče knjige, pa človeku tudi pomagajo, saj slehernika pooblaščajo, da soustvarja, žlahtni in bogati svet ter s tem uresničuje svoje poslanstvo. IN LIBRO VERITAS! DIVJE BABE NA ŽLIKROFIH Folklorne in spominske pripovedi s hribov, planot, iz grap in kotlin od Porezna do Javornika in od Vojskega do Zavratca 51.

Volkovi me privalčijo. Iz lastne knjižnice sem potegnila svoje najljubše pravljice, ki sem jih že velikokrat prebrala.

POVEZANE KNJIGE