Deklica, ki je pila mesečino

Deklica, ki je pila mesečino - Kelly Barnhill | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Kelly Barnhill
DIMENZIJA
9,51 MB
IME DATOTEKE
Deklica, ki je pila mesečino.pdf
ISBN
5460491458153

OPIS

Prestrašeni prebivalci Protektorata verjamejo, da v gozdu živi zlobna čarovnica. V strahu so ji vsako leto žrtvovali najmlajšega otroka v mestu in upali, da so jo s tem pomirili. V gozdu je res živela čarovnica, vendar ni bila zla in ni jedla otrok. Vsako leto je rešila izpostavljenega otroka pred zvermi in mu poiskala prijazno družino v oddaljenem mestu ... Nekoč je po naključju nahranila deklico - namesto z zvezdno svetlobo - z mesečno in s tem z naraščajočo čarobno močjo. Čarovnica Xan ni imela izbire. Ob pomoči majhnega zmajčka Fyriana in Glerka, močvirske pošasti z zlatim srcem, je sama vzgajala deklico Luno. Ko se je približeval Lunin 13. rojstni dan je Xan vedela, da se bo vse spremenilo. Deklica, ki je pila mesečino je bogat, osupljiv roman, ki preplete fantastično, domiselno, muhasto in avanturistično. Avtorica je oblikovala svoje očarljive junake s premišljeno globino in z mesečino: srčno Xan, sposobno in ranljivo Luno, prijaznega Fyriana, ljubečega Glerka, pametnega Antaina, a tudi nekaj izredno zlih nasprotnikov. Deklica, ki je pila mesečino je ena izmed tistih izrednih in lepih zgodb, ki se čudežno znajdejo v vašem srcu. Dobitnica Newberyjeve medalje za najvidnejšo otroško knjigo 2017.

Avtorica je oblikovala svoje očarljive junake s premišljeno globino in z mesečino: srčno Xan, sposobno in ranljivo Luno, prijaznega Fyriana, ljubečega Glerka, pametnega Antaina, a tudi nekaj izredno zlih nasprotnikov. Deklica, ki je pila mesečino je bogat, osupljiv roman, ki preplete fantastično, domiselno, muhasto in avanturistično. Avtorica je oblikovala svoje očarljive junake s premišljeno globino in z mesečino: srčno Xan, sposobno in ranljivo Luno, prijaznega Fyriana, ljubečega Glerka, pametnega Antaina, a tudi nekaj izredno zlih nasprotnikov. Deklica, ki je pila mesečino je bogata fantazijska pripoved, odlikovana z ameriško nagrado za najvidnejšo otroško knjigo leta John Newberry Medal (2017), po njej pa tudi že snemajo film.

* V vsakem izdihu vetriča je sled obljubljene pomladi, je Glerk šepetal Luni v uho, ko je spala v zimskih dneh. * Bodi prvi, ki bo podal oceno za knjigo "Deklica, ki je pila mesečino" Prekliči odgovor.

POVEZANE KNJIGE