Bretonske skrivnosti

Bretonske skrivnosti - Jean-Luc Bannalec | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jean-Luc Bannalec
DIMENZIJA
8,89 MB
IME DATOTEKE
Bretonske skrivnosti.pdf
ISBN
5209598563899

OPIS

Pozno bretonsko poletje v legendarnem Arturjevem gozdu in čudaški znanstveniki v iskanju večne slave ... Gozd Brocéliande s slikovitimi jezeri in gradovi je zadnje preostalo vilinsko kraljestvo – če gre verjeti Bretoncem. Tu se odvijajo neštete legende iz več tisočletij, tudi legenda o kralju Arturju in vitezih okrogle mize. Kateri kraj bi bil prikladnejši za že dolgo načrtovan službeni izlet komisarja Dupina in njegove ekipe v teh pozno poletnih dneh?Toda načrte jim prekriža umorjeni raziskovalec. Komisar Dupin je proti svoji volji imenovan za posebnega preiskovalca v brutalnem primeru, ki že kmalu zahteva nove žrtve. Kaj zbrani znanstveniki vedo o najnovejših izkopavanjih v okolici? Kakšno je njihovo mnenje o načrtih, ki naj bi dele gozda spremenili v doživljajski park? In zakaj vsi tako neomajno molčijo? Zaradi dogodkov je že kmalu zaskrbljena tudi Nolwenn, Dupinova sicer tako neomajna pomočnica – in to zagotovo nekaj pomeni. Skrivnostno, prefinjeno in napeto – v sedmem primeru uspešne serije Jean-Luca Bannaleca komisar Dupin in njegova inšpektorja preiskujejo v osrčju Bretanje.

Komisar bo, na prošnjo bivšega sodelavca iz Pariza, zaslišal znanstvenika Fabiena Cadioua, potem pa bo ekipa, v sproščenem duhu, raziskovala tamkajšnje znamenitosti. Bretonske specialitete so deveti roman v zbirki odličnih kriminalk, v katerih komisar Dupin rešuje umore in nepojasnjene skrivnosti v slikoviti Bretanji. JEAN-LUC BANNALEC je psevdonim nemškega pisatelja Jörga Bonga (1966).

GOLOB, Tadej Leninov park Goga, 2018 ([Ljubljana] : KONDOR, Vilmos Budimpešta noir Didakta, 2018. 82-32 Novele.

POVEZANE KNJIGE