Astrofizika za vse, ki se jim mudi

Astrofizika za vse, ki se jim mudi - Neil deGrasse Tyson | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Neil deGrasse Tyson
DIMENZIJA
9,93 MB
IME DATOTEKE
Astrofizika za vse, ki se jim mudi.pdf
ISBN
6384362743157

OPIS

Kakšna je narava prostora in časa? Kakšen je naš položaj v vesolju? Na takšna vprašanja, ki zahtevajo širši pogled na svet, nihče ne odgovarja bolje od astrofizika in pisca poljudnoznanstvenih uspešnic Neila deGrassa Tysona.V današnjih časih pa ima le redkokdo čas, da bi se posvečal vesolju. Zato nam ga Tyson približa v jedrnati, lahko razumljivi in živahno duhoviti knjigi s kratkimi in zanimivimi poglavji, ki jih zlahka vključimo v prenatrpan urnik sodobnega časa. Medtem ko čakate, da se skuha kava, ali čakate na avtobus, vlak ali letalo, vam bo Astrofizika za vse, ki se jim mudi razkrila prav toliko, kolikor morate vedeti, ko se pojavi nova razburljiva novica o vesolju. Knjiga nas popelje od prapoka in črnih lukenj, prek kvarkov in kvantne mehanike do iskanja planetov in življenja v globinah vesolja. o avtorju Neil deGrasse Tyson je astrofizik v Ameriškem prirodoslovnem muzeju, direktor tamkajšnjega svetovno znanega Haydnovega planetarija, vodi priljubljeno radijsko in televizijsko oddajo StarTalk, za svoje pisanje pa je prejel več nagrad. Živi v New Yorku.

Knjiga nas popelje od prapoka in črnih lukenj, prek kvarkov in kvantne mehanike do iskanja planetov in življenja v globinah vesolja. Medtem ko čakate, da se skuha kava, ali čakate na avtobus, vlak ali letalo, vam bo Astrofizika za vse, ki se jim mudi razkrila prav toliko, kolikor morate vedeti, ko se pojavi nova razburljiva novica o vesolju. Knjiga nas popelje od prapoka in črnih lukenj, prek kvarkov in kvantne mehanike do iskanja planetov in življenja v globinah vesolja. Medtem ko čakate, da se skuha kava, ali čakate na avtobus, vlak ali letalo, vam bo Astrofizika za vse, ki se jim mudi razkrila prav toliko, kolikor morate vedeti, ko se pojavi nova razburljiva novica o vesolju.

Letos ni bilo nič drugače, le da sem po krompir odšla v sosednjo vas, ker ga je meni že zmanjkalo. Sledijo vršički hmelja, ki ga je ob potočku, ki se vije na desni strani vrta, obilo. "Veter je zrak, ki se mu mudi," je rekel pokojni humorist in karikaturist Božo Kos.

POVEZANE KNJIGE