Zvonovi in njihova oprema

Zvonovi in njihova oprema - Marko Česen | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marko Česen
DIMENZIJA
5,21 MB
IME DATOTEKE
Zvonovi in njihova oprema.pdf
ISBN
8663613164849

OPIS

Avtor Marko Cesen Scek, strokovnjak za zvonove in škofijski kolavdator zvonov, na osnovah zvonoznanstva prikaže pravilen pristop do zvonov kot glasbila in vsega, kar je zvezi z njihovo opremo, kot tudi pravilen pristop do zvonika in celotnega delovišča, do namestitve zvonov v zvoniku, elektrifikacije, avtomatičnega pogona in upoštevanja vseh varnostnih ukrepov.Pri obravnavi obnove zvonov v Vipavi avtor sledi celotnemu postopku, od večletnega preučevanja stanja zvonov, pri čemer neutrudljivo opozarja na prežeče nevarnosti in predlaga primerne tehnične rešitve, tako pri zvonovih in kembljih, pri nosilni konstrukciji kot zvoniku samemu. Knjiga nudi vrsto natančno opisanih in koristnih napotkov in se predstavi kot izreden priročnik, namenjen ne le izvedencem in usposobljenemu osebju, ampak tudi vsem tistim, ki v cerkvi imajo opravka z zvonjenjem in zahajajo v zvonik, duhovnikom, cerkovnikom, pritrkovalskim skupinam …Glas zvonov, če povzamemo uvodne misli koprskega škofa Jurija Bizjaka, spremlja vsak naš dan, spremlja vse naše leto, vse naše življenje, od krsta do poroke, od zibeli do groba, in nam kliče v spomin skrivnost vstajenja in večnega življenja, je kakor glas preroka, ki tolaži in glas apostola, ki oznanja.Pričujoča publikacija je izraz velike avtorjeve prizadevnosti in strokovnosti pri ohranjanju te plemenite slovenske kulturne in duhovne dediščine.

Akcije/Promo Cene/Gratisi, Video nadzor Mini Sigurosna Kamera. 0 out of 5 (0) SKU: n/a Strategija AJ poslovanja je ostala nespremenjena vse od začetka leta 1975: Biti vodilno podjetje v prodaji opreme po pošti, ki ponuja visoko kakovostne izdelke za pisarne, skladišča in industrijo, po pravih cenah! GDPR. Oprema enosobnega stanovanja.

16. JELINČIČ Boeta, Klemen Omarica ima stikalo za izklop vseh zvonov in kladiv razen za nihanje velikega zvona.

POVEZANE KNJIGE