Živeti kot stroj

Živeti kot stroj - Mark O'Connell | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mark O'Connell
DIMENZIJA
10,27 MB
IME DATOTEKE
Živeti kot stroj.pdf
ISBN
3884321369186

OPIS

Transhumanizem je gibanje, ki skuša preseči omejitve človeškega telesa – naših fizičnih sposobnosti, inteligentnosti in življenjske dobe – ter se pri tem nadeja, da lahko ob pomoči tehnologije postanemo nekaj več, kot smo. Pri tem ga podpirajo milijarderji iz Silicijeve doline in nekatera največja svetovna podjetja.Irski novinar Mark O\'Connell v svojem nagrajenem prvencu razišče izjemne možnosti in številna moralna vprašanja, ki se nam kažejo, ko razmišljamo o človeškem telesu kot napravi. Obišče največji obrat za krioniko na svetu, da bi videl, kako so se nekateri posamezniki odločili odložiti smrt. Odkrije podtalno skupino biohekerjev, ki si vgrajuje elektronske priprave pod kožo, da bi si okrepila čute. Spozna skupino znanstvenikov, ki mrzlično raziskuje, kako bi človeštvo obvarovali pred umetno superinteligenco.Kam nas vodi obsedenost s tehnologijo? Kaj pomeni razvoj umetne inteligence – ne le za poslovno rabo in hišno pomoč, temveč na splošno za človeštvo? Nam lahko tehnologije, ki jih ustvarjamo, da bi nam pomagale, nazadnje celo škodijo? O\'Connell se loteva vseh teh vprašanj, ob tem pa predstavlja poglobljen, živahen in duhovit pogled na vplivno gibanje. Ko raziskuje, kaj bi pomenilo živeti kot stroj, podaja tudi zanimivo razmišljanje o tem, kaj pomeni živeti kot človek.Prelomna knjiga, ki nikogar ne bo pustila neprizadetega.

Daj manj, če so veje večje. Spustite verigo pod vejami; 3.

Od takrat mesečno razveseljuje naročnike s poučnimi in zabavnimi vsebinami, v več kot 70 letih pa je bilo izdanih 800 številk. Ciciban pa po toliko letih še vedno zagotavlja kakovostno vsebino. Ko enkrat mesto naselijo vikendaši, ki jim je všeč živeti med domačini in ribiči, počasi ugotovijo, da ni več ne prvih ne drugih, in postane brezveze še njim.

POVEZANE KNJIGE