Zadnja bitka na Soči 1917

Zadnja bitka na Soči 1917 - Miha Kuhar, Blaž Torkar | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Miha Kuhar, Blaž Torkar
DIMENZIJA
8,89 MB
IME DATOTEKE
Zadnja bitka na Soči 1917.pdf
ISBN
9531619596007

OPIS

Knjiga Blaža Torkarja in Mihe Kuharja je poglobljen prikaz pomena 12. soške ofenzive, ki je nedvomno bila kompleksna in zahtevna vojaška operacija tako z vidika načrtovanja in organizacije kot tudi načina izvedbe. Nemški strategi so v tej ofenzivi uresničili nov stil vodenja in poveljevanja – t. i. auftragstaktik –, gorsko bojevanje in razvoj taktike prodora. V knjigi so natančno opisane bojne aktivnosti vojskujočih se strani, še posebno v začetnih dneh bojev, ko je ofenziva potekala na slovenskih tleh. Natančno so tudi analizirani vzroki za nemško-avstro-ogrsko zmago in italijanski poraz, predstavljena pa so tudi nova spoznanja o vlogi Erwina Rommla in nekaterih drugih nemških častnikov v 12. soški ofenzivi. Monografija tudi problematizira nekatere ustvarjene mite o tem nemškem vojskovodju in nazadnje tudi poudarja, zakaj je 12. soška ofenziva tako pomembna za razvoj vojaške stroke.

Po sledeh soške fronte. Ljubljana : Mladinska knjiga.

Blaž Torkar in podpolkovnik Miha Kuhar v knjigi Zadnja bitka na Soči 1917 poglobljeno predstavita 12. soško ofenzivo, ki je Blaž Torkar in Miha Kuhar: Zadnja bitka na Soči 1917 Kakšne so bile priprave na ofenzivo, kako se je začela, kakšne so bile razlike med doktrinarnimi pristopi italijanske in nemške vojske Poslušaj (28:43) 2.

POVEZANE KNJIGE