Tvojih nog se dotikam v senci in druge neobjavljene pesmi

Tvojih nog se dotikam v senci in druge neobjavljene pesmi - Pablo Neruda | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Pablo Neruda
DIMENZIJA
9,96 MB
IME DATOTEKE
Tvojih nog se dotikam v senci in druge neobjavljene pesmi.pdf
ISBN
2815974678106

OPIS

Tvojih nog se dotikam v senci in druge neobjavljene pesmi pesnika Pabla Nerude so odkrili leta 2014. Več tisoč verzov je bilo s kupi drugih dokumentov stlačenih v škatle rokopisov, datirati pa jih je mogoče v obdobje, ki sega od začetka petdesetih let dvajsetega stoletja pa vse do pesnikove smrti. Prevedli Veronika in Christi Dintinjana.

Ohranjeni fragmenti obsegajo od treh do več kot petsto vrstic. Sestavljene so v epskem metrumu in jeziku, ki spominjata na Homerjevega, zato so jih tradicionalno imenovali »homerske«, vendar veljajo danes za dela različnih anonimnih avtorjev. Veronika Dintinjana - oglejte si vse knjige na Emka.si, Onkraj noči (Nova lirika), Tvojih nog se dotikam v senci in druge neobjavljene pesmi, Gelb brennt... Še neznane pesmi slovitega čilskega pesnika Pabla Nerude je Cankarjeva založba izdala v knjigi Tvojih nog se dotikam v senci in druge neobjavljene pesmi.

(Averno in druge pesmi - spremni esej k izboru pesmi L. Glück), Nova revija, 2007 ... Založnik o knjigi Homerske himne so sklop triintridesetih pesnitev religiozne vsebine, posvečenih različnim bogovom Olimpa.

POVEZANE KNJIGE