Spomini mlade sužnje

Spomini mlade sužnje - Harriet Jacobs | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Harriet Jacobs
DIMENZIJA
9,12 MB
IME DATOTEKE
Spomini mlade sužnje.pdf
ISBN
2916183955127

OPIS

Mladi bralci bodo skozi zanimivo pripoved spoznavali resnično življenje sužnjev. To je hkrati navdihujoča zgodba in dragoceno zgodovinsko pričevanje.Spomini mlade sužnje je avtobiografski roman Harriet Jacobs in eno redkih pričevanj o suženjstvu, ki jih je napisala ženska. Prvič je izšel leta 1861, v senci izbruha državljanske vojne med severom in jugom. Ponovno je bil odkrit šele proti koncu 20. stoletje in je kmalu postal eno od temeljnih del za razumevanje in proučevanje suženjstva v Ameriki. Čeprav se zdi, na prvi pogled, tema časovno odmaknjena, je žal vedno znova aktualna, saj se srečujemo s sodobnimi oblikami suženjstva, med katere sodi tudi izkoriščanje otroške delovne sile.

Tvoja do jutra Teresa Medeiros. ... (AVTO) BIOGRAFIJE, SPOMINI, POTOPISI.

Rok dobave Vrednost iskanja ... Dostopno: enostaven dostop do prilagojenih radijskih in televizijskih vsebin ter novic za osebe z oviranostmi. O tem, kako borci samooklicane Islamske države zlorabljajo dekleta in ženske, je bilo že veliko povedanega, zdaj pa je v javnost prišel tudi (uradni) dokument, ki priča, kako 'neverne' ženske prodajajo kot sužnje. Gre za nečloveško trgovanje z življenji, ki so glede na videno za teroriste vredna toliko kot vreče krompirja. Rosa Sauer leta 1943, stara šestindvajset let, iz Berlina odpotuje v Vzhodno Prusijo h tašči in tastu.

POVEZANE KNJIGE