Prva dama

Prva dama - Stanka Hrastelj | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Stanka Hrastelj
DIMENZIJA
5,19 MB
IME DATOTEKE
Prva dama.pdf
ISBN
1600051216332

OPIS

Prva dama v minimalističnem slogu in na zgoščen način predeluje svetopisemsko zgodbo lepe Batšebe in kralja Davida. »Sporno« kraljevo ženo obravnava kot arhetip ženske zapeljivke, ki tudi v emancipacijskem smislu prepozna svoje čare in jih, ne glede na sredstva in žrtve, preračunljivo unovči za vzpon po družbeni lestvici.Stanka Hrastelj je doslej objavila pesniški zbirki Nizki toni (2005), Gospod, nekaj imamo za vas (2009) in roman Igranje (2012). Za literarno delo je prejela več nagrad, med drugim modro ptico za najboljši roman (2012), naziv vitezinja poezije (2007), nagrado za najboljši prvenec (2005) in naziv najboljša mlada pesnica Slovenije (2001).

Thabane je osumljena sodelovanja pri umoru bivše žene Tomasa Thabaneja. Policijo sicer skrbi, da bi sedaj lahko pobegnila in se izognila sojenju. Dokumenti: prva dama Plinovodov zasačena kot padli viceguverner Banke Slovenije - stanovanje oddajala na črno.

Ena izmed prvih fotografij, ki jih je prva dama delila z javnostjo, je nastala ob prihodu njenih dveh ovčarjev v Belo hišo, ob tem pa so vsi opazili njeno neklasično izbiro čevljev. Profesorica literature Jill Biden bo 20. januarja v Beli hiši zamenjala Melanio Trump na položaju prve dame ZDA, potem ko je bila v letih 2009-2017 »druga dama« (takrat je še naprej poučevala literaturo na dveh kolidžih).

POVEZANE KNJIGE