Poslednji kristjani

Poslednji kristjani - Andreas Knapp | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andreas Knapp
DIMENZIJA
12,7 MB
IME DATOTEKE
Poslednji kristjani.pdf
ISBN
7123381311616

OPIS

V Evropi nas poleg televizijskih poročil na vojno v Siriji opo­zarjajo zlasti begunci, ki si tu iščejo nov dom. Avtor se je z njimi srečal v rodni Nemčiji in nato po spletu okoliščin tudi v begunskih taboriščih na severu Iraka, kjer še živijo kristjani, ki govorijo Jezusov jezik – aramejščino. Pretreslji­va pričevanja tamkajšnjih poslednjih kristjanov sredi isla­miziranega sveta nam jasno kažejo, zakaj je trpka usoda begunstva zanje pogosto zadnja možnost preživetja. Več­krat nagrajeno delo med slovenske bralce pospremi uvod Ivana Štuheca, ki dogajanje umesti v širši zgodovinski in mednarodnopolitični okvir. Ob poročilih o sirski vojni in islamistični strahovladi na Bližnjem vzhodu le redko kdo omeni usodo tamkajšnjih kri­stjanov, na katerih se že dolga stoletja lomijo kopja takšnih in drugačnih – vselej zgolj kratkovidnih – interesov velesil. Nedavna stota obletnica ponekod še vedno zamolčanega ro­domora nad Armenci je bila zgolj bled opomin na preganja­nje, ki so mu v tem delu sveta izpostavljeni prvotni krščanski prebivalci. Zaradi neznosnih razmer, ki pogosto izhajajo iz povsem zakonsko utemeljene neenakosti, se njihovo število na Bližnjem vzhodu drastično manjša. So ti, ki jih je srečal Andreas Knapp, poslednji bližnjevzhodni kristjani? Zgodo­vinsko in dokumentarno podkrepljeno delo prinaša drago­cena izhodišča za razmislek o sedanjem zgodovinskem tre­nutku ter nas vabi, da v njem trezno prevzamemo svoj del odgovornosti. o avtorju Andreas Knapp (1958), doktor teologije, je duhovnik in pesnik in je več let vodil bogoslovno semenišče v Freibur­gu. Leta 2000 se je pridružil redu Jezusovih malih bratov. Danes s tremi sobrati živi v blokovskem naselju v Leipzigu, deluje kot zaporniški duhovnik in se posveča tudi begun­cem. Andreas Knapp je avtor številnih knjižnih uspešnic.

Avtor se je z njimi srečal v rodni Nemčiji in nato po spletu okoliščin Poslednji kristjani »Slavni islamski učenjaki, ki na velikih mednarodnih srečanjih poudarjajo, kako islam spoštuje versko svobodo in kako je islam vera miru: kje so bili, ko so nas preganjali - samo zato, ker smo kristjani? Predstavitev knjige Poslednji kristjani, vse fotografije Marijan Zlobec. Na današnji predstavitvi v knjigarni Celjske Mohorjeve družbe, ki je knjigo izdala, se je ob poslušanju oziroma gledanji še dveh dodatnih slovenskih dokumentov v obliki glasovnega sporočila patra Martina Kmetca o položaju kristjanov, ki so na begu obtičali v ... Zbornica računovodskih servisov opozarja na nujnost podaljšanja roka za predložitev letnih poročil in davčnih obračunov za leto 2020 Poslednji kristjani : beg in izgon z Bližnjega vzhoda: Avtor je katoliški duhovnik, ki se je pridružil redu manjših bratov Charlesa de Foucaulta.

Ivan Štuhec, avtor predgovora v knjigi »Poslednji kristjani«, ki je izšla lani (naročite jo lahko TUKAJ). Poslednji kristjani - Beg in izgon z Bližnjega vzhoda 21:15: Romanje h krščanskim skupnostim na zahodnem Balkanu in relikvijam Malteškega viteškega reda v Črni g. 22:15: Duhovnost in umetnost; Razstava - Bogdan Borčić ... Tisti, ki verujejo, ter judi, kristjani in Sabejci - vsak od njih, ki veruje v Alaha in v Poslednji dan ter dela dobro -, vsi bodo prejeli nagrado pri svojem Gospodu.

POVEZANE KNJIGE