Posamičnost in eksistencialna komunikacija

Posamičnost in eksistencialna komunikacija - Uroš Milić | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Uroš Milić
DIMENZIJA
3,18 MB
IME DATOTEKE
Posamičnost in eksistencialna komunikacija.pdf
ISBN
6108965424063

OPIS

Gre za izčrpno znanstveno monografijo, ki se svoje teme loteva skozi eksistenčno razsežnost Kierkegaardove misli ter njenim soočenjem in spopadom z mislijo nemškega filozofa Martina Heideggra ter filozofa in psihiatra Karla Jaspersa. Avtor se v tem smislu skozi “triadičen objektiv” dotika središčne točke eksistencialne misli, situacije posamičnika, ki kljub pomenljivim implikacijam za zgodovino eksistencialistične misli zajema predvsem nestanoviten odnos med posamičnim in občim – posamičnikom in skupnostjo [communitas]. Gre za živ, polemičen odnos, ki je zaznamovan s krizo, posamično ločitvijo od soljudi oziroma, še stopnjo dlje, za nadvse dvoumno konstelacijo, v katerem odtujenemu posamičniku grozi “izguba sveta”. Osredotočenje na eksistenčno razsežnost posamičnosti torej služi avtorju kot povod za vstop v polemiko med tremi velikimi predstavniki eksistencialne filozofije, njihovimi izvirnimi uvidi v pomen posamične krize za filozofsko misel in obenem kot napotilo za doseganje celostnosti – skozi odprto polemiko s samim seboj kot (tudi) svojim drugim.

POEZIJA-PODOBA-GLAS. Iztok Osojnik (SLO), Asertivna komunikacija pomeni, da spoštujemo sebe in druge in da komuniciramo jasno in neposredno.

ISBN 978-961-6894-99-9. [COBISS.SI-ID 294793472] »Dobra komunikacija - pot do uspeha« 7 4 USPEŠNA KOMUNIKACIJA - OSNOVE USPEŠNEGA GOVRJENJA 4.1 POMEN PRVEGA VTISA Pri ljudeh boste samo enkrat v življenju imeli priložnost ustvariti prvi vtis.

POVEZANE KNJIGE