Poletne počitnice

Poletne počitnice - Nina Bußmann | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nina Bußmann
DIMENZIJA
4,80 MB
IME DATOTEKE
Poletne počitnice.pdf
ISBN
5987947198029

OPIS

Suspendirani učitelj matematike in fizike Schramm, pedanten, odljuden in osamljen moški, med delom na vrtu koplje tudi po samem sebi. Čeprav je natančen opazovalec drugih in sveta in čeprav se zdi, da se ima povsem pod nadzorom, da se počuti varnega v rutini, pa postaja z vsako stranjo očitneje, da v njegovih spominih in opažanjih zevajo velike luknje. Bralec se v spirali spusti v fragmente njegove preteklosti, zavrta vse globlje, toda neprestano le kroži okrog Dogodka, zaradi katerega je moral Schramm s šole. Roman se zato bere kot psihološka kriminalka, ki spretno stopnjuje napetost in bralcu ponuja vse vzroke – otroštvo zaznamovano z očetovo strogostjo, odraščanje v rivalstvu z bratom –, iz katerih pa mora sam izluščiti posledice. Tako kot se plevel razrase po Schrammovem vrtu, tako se med branjem počasi razrašča tudi občutek neizbežne in neizrekljive groze. O avtorju Nina Bußmann (1980) je študirala primerjalno književnost in filozofijo, živi in dela v Berlinu. Poletne počitnice so njen prozni prvenec.

Učenje italijanščine je dobra priložnost, da poleg jezikovnih posebnosti spoznate tudi italijansko kulturo in navade - recimo to, kako Italijani preživljajo poletne počitnice. Amalfijska obala je zelo priljubljena med mladimi.

WOOP poletne počitnice, 4-15 leta. Preverite v ČLANKU.

POVEZANE KNJIGE