Kaj se pravi misliti?

Kaj se pravi misliti? - Martin Heidegger | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Martin Heidegger
DIMENZIJA
12,75 MB
IME DATOTEKE
Kaj se pravi misliti?.pdf
ISBN
4034495843675

OPIS

Heideggrovo izhodišče v knjigi Kaj se pravi misliti je, da je vprašanje po mišljenju najpomembnejše vprašanje. To je vprašanje po tem, kaj pravzaprav pravimo, kaj rečemo in sicer v razliki do znanosti, ki mišljenje največkrat razume kot sledenje stežka izborjeni znanstveni metodi. Kaj, kako in od kdaj je mišljenje samo? Kaj pomeni, kadar pravimo, da kdo ne zna "logično" misliti ali da ne misli, da ne razmišlja? ... Čas po vojni, ki je še zmeraj čas krize, po Heideggru zaznamuje to, da kljub vsem dosežkom, zaslužnim za gospodarski razcvet, družbeni dvig in tehnični preobrat, še ne mislimo. Prav narobe: šele na poti smo, da bi mišljenje dosegli, se tako osmislili in izstopili iz "krize vrednot".

3 Jej, kar imaš - jutri boš morda lačen. Živimo v miru - jutri je lahko že vojna.

AudiBook Upira se tako informacijam iz množičnih medijev kot proglasom politikov (zato ne boš nikoli premier - ti morajo biti po defaultu obvladljivi, ti pa to očitno nisi). Kot Socrates, kvariš publiko (in mladino še posebej) z neodpustljivim grehom: Misliti s svojo glavo.

POVEZANE KNJIGE