Guinness World Records 2019

Guinness World Records 2019 Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
6,46 MB
IME DATOTEKE
Guinness World Records 2019.pdf
ISBN
7957815895103

OPIS

V letu 2017 so Guinnessovi svetovni rekordi prejeli več kot 38.205 prijav, torej več kot 100 na dan! Potrjenih je bilo 3178 rekordov, torej približno 8 odstotkov. V knjigi jih je približno 3500.To je 65. izdaja knjige, prva je izšla leta 1955.Do zdaj je bilo prodanih več kot 141 milijonov tiskanih knjig (in 5 milijonov igričarske izdaje, ki je prvič izšla leta 2007) v več kot 100 državah in več kot 20 jezikih.GWR televizijo spremlja 750 milijonov gledalcev letno, njihov youtubov kanal ima 2,7 milijona naročnikov (in več kot 264 milijonov ogledov na leto), njihova internetna stran ima več kot 21 milijonov obiskovalcev letno, njihova stran na facebooku ima več kot 15 milijonov všečkov.Tudi na slovenskem trgu je to vsako leto ena najbolj prodajanih knjig leta in izdaja 2019 je izšla v skupni nakladi 5600 izvodov. Velike sanje pa so tiste, katerih rezultate knjiga beleži. Predstavlja raznolike talente z vsega sveta, katerih sanje iz lanskega leta so se uresničile, saj zbira dosežke posameznikov, skupin, živalske rekorde, rekorde v naravi, znanosti … Še posebej pa se jim posveča letošnja izdaja, saj je njena osrednja tema gibanje ustvarjalcev/izumiteljev. Ta trend spodbuja ljudi, naj zgradijo ali izdelajo nekaj sijajnega ali predelajo obstoječ predmet v nekaj drugega oziroma mu podaljšajo rok uporabe. Nenapisana načela tega gibanja se krasno ujemajo z načeli Guinnessovih svetovnih rekordov, torej si delimo navdušenje nad iznajdljivostjo, skupinskim delom, sodelovanjem in občutkom za družbo, zato so idealna osrednja tema naše knjige za leto 2019. Del knjige Spoznajte ustvarjalce obsega 23 strani in predstavlja ustvarjalce za naslednjimi rekordi: največji vozni šestnožni robot, največja vodna pištola, najhitrejši reaktivni gokart in še več podobnih. Guinnessova knjiga rekordov spodbuja ljudi, da spoznajo svojo unikatno nadarjenost in talent ter ju uresničijo.O ustvarjalcih pišemo tudi v novosti v letošnji knjigi. Poimenovali smo jo Zgodovinski dosežki, saj na teh straneh v slogu posterjev prikazujemo osem tehnoloških čudes. Med njimi sta Kip svobode in raketa Saturn V. Predstavljamo jih na edinstven način, saj smo jih izdelali iz kock LEGO, torej lahko te modele sestavite tudi vi in se tako iz prve roke poučite o tem, kako poteka snovanje teh prelomnih vozil in struktur. (Sestavili smo tudi največji komplet kock LEGO, 7541 kock v obliki Tisočletnega sokola iz Vojne zvezd ...). Tu je še nekaj rekordov za vzbujanje radovednosti:- največji vozni šestnožni robot – 2,8 m- najvišji skok psa – 191,7 cm, Feather, veliki angleški hrt- najhitrejši reaktivni gokart – 180,71 km/h, Tom Bagnall - najstarejša akrobatka na trapezu – Betty Goedhart, 84 let, 249 dni- največje pletilke – Elizabeth Bond, 4,4 m- največ izdelanih klobas v minuti –78

The brainchild of Sir Hugh Beaver, the book was co-founded by twin brothers Norris and ... Since 1955, Guinness World Records has pushed human creativity, talent, and skill to its limits and beyond. From the absurd to the near impossible, these books have inspired generations of readers and has come to reflect the trends and innovations of each passing era — and the 2019 edition is no exception. There were plenty of feats spanning from silly to awe-inspiring in 2019.

Paul Michael Hughes/Guinness World Records 4. Tom Bagnall has the fastest jet powered go kart.

POVEZANE KNJIGE