Brez imena

Brez imena - Jani Virk | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jani Virk
DIMENZIJA
12,10 MB
IME DATOTEKE
Brez imena.pdf
ISBN
6587761932964

OPIS

Jani Virk z veliko mero empatije in mojstrsko pripoveduje zgodbo o občutljivih letih dozorevanja, potem ko se je običajno, srečno otroštvo glavnega junaka prekinilo zaradi ločitve staršev. Zapustiti mora hišo, ki je bila njegov edini pravi dom, in okolje, kjer se je udomačil in spoprijateljil z vrstniki. Življenje z vedno bolj odsotno in potrto mamo postaja neznosno, hkrati pa se mu oče, na katerega je še posebno navezan, vedno bolj izmika. Od vsega, kar je imel včasih rad, mu je ostal le še nogomet … o avtorju Jani Virk (1962) je na ljubljanski Filozofski fakulteti doštudiral primerjalno književnost in nemščino. V mladosti je bil državni smučarski reprezentant, po zaključku študija se je nekaj časa preživljal kot svobodni pisatelj in prevajalec, od leta 1991 pa je zaposlen v medijih. Prevaja iz nemščine, je tudi avtor dokumentarnih filmov. Po eni od njegovih zgodb je bil posnet film Vaški učitelj, njegove knjige so izšle v Avstriji, Mehiki, Srbiji in na Poljskem ter Hrvaškem.

Besedilo oznake je primarno polje entitete. Primarno polje je privzeto ... NN pomeni Brez imena.

Canción sin nombre) Film / Drama, Združene države Amerike 95 min | IMDB: 6,9 | ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Po resnični zgodbi posneta drama spremlja Georgino, katere novorojenko ugrabijo v lažni bolnišnici. Desetina žrtev je mlajša od pet let. Večina storilcev je z žrtvijo v sorodu ali pa jo poznajo.

POVEZANE KNJIGE