Žvižgači

Žvižgači - John Grisham | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

John Grisham
Žvižgači.pdf

Pričakujemo, da bodo sodniki pravični in modri. Toda kaj se zgodi, ko sodnik sam zaobide zakon ali sprejme podkupnino za razsodbo? Lacy Stoltz je preiskovalka pri floridskem Odboru za nadzor sodstva. Njena naloga je, da obravnava prijave v zvezi s sodniškimi prestopki. Nenadoma se na njeni mizi znajde primer korupcije velikih razsežnosti. Primer ji predstavi nekdanji odvetnik, iz varnostnih razlogov poimenovan z lažnim imenom, Greg Myers. Ta trdi, da pozna sodnico s Floride, ki je ukradla več denarja, kot so ga vsi drugi pokvarjeni sodniki skupaj.Kje je vir nezakonito pridobljenega denarja? Očitno se je sodnica skrivaj povezala z mafijo, ki si lasti dobičkonosne igralnice in golfišča. Sodnica kriminalcem preprosto gleda skozi prste tako, da primere prikroji v njihovo korist, oni pa ji dovolijo, da si vsakič odreže kos pogače.Toda zdaj jo Greg želi ustaviti. Njegova edina stranka je človek, ki pozna resnico, zdaj pa bi jo rad spravil na svetlo in se dokopal do nagrade, ki jo žvižgačem obljublja floridski zakon. Ko Lacy dobi primer, takoj posumi, da gre za nekaj nevarnega. Toda nevarnost je eno. Smrtna nevarnost pa je čisto nekaj drugega.

Zaščita žvižgačev v veliki meri izhaja iz pravice do varstva osebnih podatkov in pravice do svobode govora, ki sta izrecno urejeni tudi v ustavi RS. Romunski film Žvižgači na festivalu v Trstu Ampak Porumboiu se je vendarle nekoliko razlikoval od drugih režiserjev novega vala, kot so Cristian Mungiu, Cristi Puiu ali Călin Peter Netzer, saj je že zelo hitro po prvencu začel kazati očitno naklonjenost do žanrskega ustvarjanja.Njegov drugi film Policijski, pridevnik, zgodbo o policistu, ki okleva med izvajanjem zakona in prebujeno ... Vstopnice za ŽVIŽGAČI, 30.06.2020 ob 20:30 v Tomčeva dvorana Prijava kršitev (žvižgači) Dobrodošli na strani za anonimno prijavo kršitev. Na voljo je anonimna prijava podatkov preko naslednjih možnosti: 1.

Žvižgač.si je portal za varno in anonimno posredovanje informacij, ki ga upravlja Oštro, Center za preiskovalno novinarstvo v jadranski regiji.. Temelji na žvižgaškem sistemu SecureDrop, odprtokodni programski opremi neprofitne organizacije Freedom of the Press Foundation.Omogoča zaščito identitete žvižgačev pred tretjimi osebami, delodajalci, kolegi ... Žvižgači: Svet je nevaren zaradi tistih, ki nič ne naredijo .