Sodelujem pri sveti maši

Sodelujem pri sveti maši - Jade Malaussène | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Jade Malaussène
Sodelujem pri sveti maši.pdf

Tudi najmlajši so povabljeni k Jezusovi gostiji!Delovni zvezek vabi otroka k dejavnemu sodelovanju pri sveti maši. Besedila z vrzelmi bo dopolnjeval z nalepkami, sličice bo bodisi ustvaril s povezovanjem od pike do pike bodisi jih narisal, pobarval, iskal razlike med njimi … Ob vsem tem bo maše kar prehitro konec!Včasih starši oklevajo, ali naj k maši vzamejo tudi najmlajše družinske člane. Otroci namreč pogosto ne razumejo, kaj se med mašo dogaja. In ker dogajanju ne sledijo, se med mašo – dolgočasijo. Kaj je maša, katera besedila prebirajo bralci in duhovnik, česa se med evharistično daritvijo spominjamo in k čemu smo poklicani po sklepnem blagoslovu … vse to otroci v drobni knjižici izvejo na privlačen način. Morda se bo reševanje nalog razvilo v zanimiv pogovor s starši, starimi starši ali vzgojitelji.Avtorici:Jade Malaussène je sodelavka francoske katoliške revije za otroke Filotéo. Poleg delovnega zvezka o sveti maši je za založbo pripravila še enega o svetopisemskih junakih.Marie Paruit je uveljavljena francoska otroška ilustratorka. Sodeluje tudi pri pripravi delovnih zvezkov francoske katoliške revije za otroke Filotéo za versko vzgojo najmlajših.

S službo pri oltarju Uti Sodelujem pri sveti maši ali pa je sveta maša zame samo običaj in ne osebno srečanje z Bogom? Kako prejemam sveto obhajilo? Sem pripravljen, sem v primeru velikih grehov šel prej k spovedi? Sem šel k spovedi in obhajilu vsaj za veliko noč in božič? Se postim zapovedane postne dni? lahko enkrat po slovensko sodelujem pri sveti maši!« II. vatikanski koncil je predstavljal veliko prelomnico v Cerkvi, saj je zaključil obdobje, ki bi ga lahko imenovali »konstantinska era«, ko je krščanstvo prepojilo vsa področja skupnega življenja.

V soboto, 4. maja bo sveta maša ob 17.30 uri za vse rajne gasilce - praznik Florjanovega.