Socialna geografija

Socialna geografija - Jernej Zupančič | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jernej Zupančič
DIMENZIJA
8,51 MB
IME DATOTEKE
Socialna geografija.pdf
ISBN
3321991855242

OPIS

Učbenik sestavljajo štirje glavni deli.V uvodnem delu se lahko bralec seznani z razvojem vede, najpomembnejšimi idejami in avtorji.Drugi del obravnava človeka kot družbeno in družabno bitje ter oblike in načine povezovanja ljudi v socialne skupine in skupnosti, ki so temeljna operativna oblika človekovega kolektivnega delovanja, opazovana skozi prizmo socialne geografije.Tretji del prikazuje razmerja med človekom in prostorom. Slednji je drugi ključni operativni pojem v socialni geografiji, in sicer v njegovi dinamični razsežnosti: prostor je človekovim aktivnostim prilagojena kategorija: spreminja se v odvisnosti od potreb na eni ter moči na drugi strani in je na koncu tudi rezultat človekove dinamike.Četrti del zajema človekovo prostorsko vedenje. Gonilna sila tega vedenja so glavne funkcije (bivanje, življenje v skupnosti, delo, izobraževanje, oskrbovanje, rekreacija in sprostitev, mobilnost in politično udejstvovanje). Funkcije so tretji ključni pojem v socialni geografiji in poudarjajo dinamiko vede ter njeno družbeno relevantnost. Funkcije namreč oblikujejo in spreminjajo tako socialne skupine kakor prostor.

Založništvo in izdelava - Ljubljana : Znanstvena založba Filozofske fakultete, 2017 Jezik ... socialna geografija. Prikaži košarico Izdelek "Milan Bufon: ZDRUŽENI V RAZLIČNOSTI" je dodan v košarico.

Prikaži košarico Izdelek "Milan Bufon: ZDRUŽENI V RAZLIČNOSTI" je dodan v košarico. Prikaz rezultata.

POVEZANE KNJIGE