Seganje

Seganje - Denis Škofič | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Denis Škofič
DIMENZIJA
10,95 MB
IME DATOTEKE
Seganje.pdf
ISBN
2660802985950

OPIS

Pesniška zbirka Seganje je konceptualna zbirka, ki gradi na širokem pomenskem obsegu besede seganje, predvsem na njenem manj znanem pomenu, in sicer gre za ribolovno tehniko, pri kateri ribič med plavanjem ali potapljanjem tipa za ribami in jih lovi zgolj s svojimi golimi rokami, brez kakršnih koli drugih pripomočkov. Glavnina simbolike in metaforike tako izhaja iz sveta ribištva ter rib in mitov, ki so povezani z njim: mit o ribi Faroniki, Jezusu, mit o Ozirisu itd. Podobno kot ribič med seganjem tudi Škofič tipa za svežimi, novimi načini pesniškega izražanja in skrajnimi možnostmi jezika, kar se odraža v močni eksperimentalni naravnanosti zbirke. Denis Škofič (1985) je pesnik, pisatelj in literarni kritik. V letu 2013 je pri Študentski založbi izdal svoj pesniški prvenec Sprehajalec ptic, ki je bil izredno toplo sprejet tako med kritiki kot bralci, nominiran pa je bil za Jenkovo nagrado in kritiško sito. Živi in ustvarja v Dolnji Bistrici v Prekmurju.

Diana Pungeršič je izbrala pesniške zbirke Amonit Zalke Drglin, Šovinistka Monike Vrečar in Ojstrica Mateja Krajnca. Zalka Drglin: Amonit. 068842633 Masinsko cijepanje i seganje drva 068842633.

prvi mesec samo 1 eur. Seganje Varnostni/opozorilni znak/nalepka Seganje v nevarno območje je prepovedano - valji je izdelana skladno z zahtevami Pravilnika o varnostnih znakih oz.

POVEZANE KNJIGE