Prepovedani sad

Prepovedani sad - Liv Strömquist | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Liv Strömquist
DIMENZIJA
9,8 MB
IME DATOTEKE
Prepovedani sad.pdf
ISBN
3866361122196

OPIS

Osnovno vprašanje te knjige se glasi: “Ženski spolni organ – kaj je to?” Že spričo dejstva, da obstaja delo – in povrh vsega še risoroman – na to temo, se dvigne marsikaka obrv, kar zgolj še enkrat več potrjuje, da in zakaj ga nujno potrebujemo; tudi v slovenskem prevodu.Prepovedani sad (Kunskapens frukt, 2014) namreč zgodovinskim, medicinskim, psihoanalitičnim in sociološkim teorijam, vobče sprejetim dejstvom ter bradatim in kosmatim mitom vsem po vrsti natakne – narekovaje.Gre za risoroman, ki angažirano ter duhovito zastavlja bistvena vprašanja. S prepletanjem številnih ključnih tem, denimo (zgrešenih) interpretacij ženske želje in užitka ali strahu in predsodkov zoper menstruacijo, razloži razliko med pojmoma vagina in vulva, se obregne ob Rajski vrt, kalibre freudovskega tipa, dejansko velikost ščegetavčka ter moško prevlado – tudi s sodobnimi referenčnimi točkami.Resen in predan študij virov, ki so v risoromanu sproti navedeni, služi avtorici kot podlaga za njihovo problematizacijo, oziroma, rečeno drugače, za prikaz majavosti in trhlosti (v veliki večini moških) nog, na katerih stojijo.O AVTORICILiv Strömquist (1978, Lund) je švedska striparka in radijska voditeljica. Študirala je politologijo. Svoja stripovska dela objavlja v številnih revijah in zinih, prvi večji preboj pa ji je uspel leta 2005 s knjigo Sto odstotkov maščobe (Hundra procent fett). Njena dela, za katera je značilna levičarska, družbenokritična in feministična perspektiva, odlikujeta prepoznaven slog risbe in politična angažiranost, svojih tem pa se loteva s humorjem, večkrat s satirične pozicije. Poleg pričujočega risoromana Prepovedani sad (Kunskapens frukt, 2014), ki je avtoričino doslej najbolj znano in največkrat prevajano delo, je med drugim izdala še risoromane Einsteinova žena (Einsteins fru, 2008), Občutki princa Charlesa (Prins Charles Känsla, 2010) ter Vzpon in padec (Uppgång & Fall, 2016). Živi in dela v Malmöju.

Pošlji prijatelju. Prijavi napako. tiskani mediji.

del Škatle po knjigarnah - in krasen, sončen dan se je naredil, to je že treba reči, za distribucijo, kot iz učbenika -, še smo znova v napetem pričakovanju, pred nami so namreč zadnji popravki prevoda in postavitve knjige, ki gre naslednja v tisk. Adam in Eva v raju (Padec), Eva daje Adamu prepovedani sad, Lucas Cranach starejši, 1533 Adam in Eva iz kopije Falname, pripisane Ja'far al-Sadiq, c. 1550, Safavidi, Iran Adam in Eva, Tizian, c.

POVEZANE KNJIGE