Planinski zabavnik 2

Planinski zabavnik 2 - Emil Pevec, Urška Stritar, Karmen Usar | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Emil Pevec, Urška Stritar, Karmen Usar
DIMENZIJA
4,5 MB
IME DATOTEKE
Planinski zabavnik 2.pdf
ISBN
4535535834377

OPIS

Planinski svet je predvsem nepopisno lep. To je svet čudovite narave. Skrivnostnih gozdov. Prostranih travnikov in pašnikov, kjer lahko poleti opazujete krave na paši ali štejete ovce (pa ne zato, da bi zaspali!). Vrtoglavih sivih sten, v katerih morda opazite drobne pike, plezalce, ki napredujejo proti vrhu. Nazobčanih grebenov. Pisanih cvetlic, ki rastejo celo iz skalnih razpok. In plašnih divjih živali, ki bodo takoj zbežale, ko vas bodo ugledale. Tu se nadihamo svežega zraka in premigamo telo. In fotografski aparat tukaj posname najlepše motive.A obenem je to svet, ki zahteva pripravljenost za vstop vanj in za gibanje v njem. Zato se boste v zabavniku seznanili z osnovami varnega planinstva. Poleg tega boste v njem izvedeli, kakšna so nenapisana pravila obnašanja v hribih, in na splošno: kako biti planinec, ki spoštuje druge pohodnike, pa tudi rastlinski in živalski svet, ki ga obdajata v hribih. Naši junaki, ki jih boste kmalu spoznali, vas bodo skozi svoje dogodivščine seznanili tudi, recimo, s tem, kako se vesti, ko se boste na pašniku soočili bodisi s kravo z mladičem ali - ojoj! - bikom! Naučili se boste novih besed iz planinskega »slovarja«, da boste vedeli, kaj je, recimo, škrbina, ali melišče. In o slovenskih gorah se boste poučili, pa alpinistih in alpinistkah, ki so se s svojimi dosežki v domačih in tujih gorah že vpisali v zgodovino. In še in še ... Da ne bomo razkrili preveč, bo najbolje, da se kar lotite dela!

To je svet čudovite narave. Skrivnostnih gozdov.

Za streho s šestilom narišeš na siv papir krog s polmerom 3 cm. Prerežeš po polmeru, zviješ streho v stožčasto obliko in zalepiš.

POVEZANE KNJIGE