Pavel Kunaver - Sivi volk

Pavel Kunaver - Sivi volk - Jurij Kunaver | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jurij Kunaver
DIMENZIJA
4,14 MB
IME DATOTEKE
Pavel Kunaver - Sivi volk.pdf
ISBN
1118700844611

OPIS

Pričevanja o vzgojitelju, geografu, alpinistu drenovcu, jamarju, skavtu-taborniku, astronomu,umetniku, naravovarstveniku in pisatelju …»Pavel Kunaver je bil v eni osebi hkrati neumoren raziskovalec in občudovalec narave, njen varuh in razlagalec ter opisovalec, s čimer si je prizadeval prepričati in vzgajati čim širši krog mladih in odraslih. Bil je pravi poljudni znanstvenik, nedosegljiv v govorniškem in strokovnem žaru, s katerim je očaral vsakogar.«Jurij Kunaver»Prebiranje knjige nam pričara iluzijo, da smo sopotniki na dolgem, pravzaprav nikoli končanem popotovanju Pavla Kunaverja po znanih in neznanih poteh tega planeta,ki mu pravimo Zemlja. Hodimo po poti človeka, ki je vse svoje življenje posvetil odkrivanju invarovanju narave, zanesenjaka, ki je številnim mladim generacijam odkrival skrivnosti – njim tako blizu, vendar tako neznane.«Jurij Primožič

Bil je tudi pedagog, geograf, astronom, ljubiteljski slikar in naravovarstvenik, ki je občudoval in spoštoval naravo ter je ... Pavel Kunaver - Sivi volk : pričevanja o vzgojitelju, geografu, alpinistu drenovcu, jamarju, skavtu - taborniku, astronomu, umetniku, naravovarstveniku in pisatelju Jurij Kunaver : Pavel Kunaver - Sivi volk Podrobnosti knjige. Biografije in spomini.

Raziskovalna in publicistična usmeritev. Prof.

POVEZANE KNJIGE