Partizanski kirurg

Partizanski kirurg - Lindsay Rogers | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lindsay Rogers
DIMENZIJA
10,45 MB
IME DATOTEKE
Partizanski kirurg.pdf
ISBN
4967747495938

OPIS

Gre za pomembno knjigo zavezniškega kirurga o narodnoosvobodilnem boju. Zdravil in operiral je v bolnici Ajdovec, svetoval in operiral pa še v petih drugih bolnicah na Rogu. Videl je veliko vojnega nasilja, hkrati pa je lahko kot tujec in intelektualec gledal na razmere v partizanih s kritične distance in opazil dejanja, s katerimi se ni strinjal. Njegova najbolj kritična opažanja so bila v prvi slovenski izdaji (1962) preprosto izločena, zdaj pa je besedilo objavljeno v celoti. Prevajalka knjige, Alenka Puhar, se v predgovoru posebej posveča prav vprašanjem partijske cenzure. Dokumentarno gradivo, fotografije.

Knjigo bo predstavila novinarka in publicistka Alenka Puhar, ki je Rogersovo zgodbo na novo prevedla in tudi napisala obsežno spremno besedo. Predstavitev knjige Partizanski kirurg. Knjižnica Črnomelj - Krajevna knjižnica Semič in Kulturni center Semič smo v petek, 22.

Knjižnica Črnomelj - Krajevna knjižnica Semič in Kulturni center Semič smo v petek, 22. marca pripravili pogovorni večer o knjigi z naslovom Partizanski kirurg.

POVEZANE KNJIGE