Kubrickova Odiseja v vesolju

Kubrickova Odiseja v vesolju - Matic Majcen | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Matic Majcen
DIMENZIJA
6,92 MB
IME DATOTEKE
Kubrickova Odiseja v vesolju.pdf
ISBN
6283395286530

OPIS

Ob 50. obletnici izida filma 2001: Odiseja v vesolju (1968) bo v slovenščini sploh prvič izšla knjiga, namenjena temu prelomnemu delu sodobne znanstvene fantastike. Režiserju Stanleyju Kubricku je v njem skupaj s pisateljem Arthurjem C. Clarkom uspelo združiti visokoproračunsko hollywoodsko ustvarjanje z drznim pripovednim eksperimentiranjem in pri tem uvesti vrsto inovacij na področju tehničnih in estetskih pristopov k snemanju filmov. Njegov prikaz potovanja po vesolju je bil še pred človekovim pristankom na Luni tako prepričljiv, da ga je NASA celo uporabljala pri treningu svojih astronavtov, ob tem pa se ta film ponaša z izjemno pripovedno in filozofsko bogatostjo, zaradi česar ga brez težav opišemo kot umetniško delo v polnem pomenu besede.Knjiga filmskega kritika Matica Majcna je zasnovana kot neuraden vodič po Kubrickovem filmu 2001: Odiseja v vesolju in je namenjena vsem ljubiteljem filmov in znanstvene fantastike.Knjigo je ilustriral Toni Buršić

Majcen, Matic. Vrsta gradiva - knjiga ; neleposlovje za odrasle Izdaja - 1.

Pred dobrega pol stoletja, aprila 1968, je bil v Washingtonu premierno predvajan kultni film Stanleyja Kubricka 2001: Odiseja v vesolju. Ta po mnenju številnih režiserjev, igralcev, kritikov in tudi povsem običajnih ljubiteljev ni le eden produkcijsko oziroma tehnično najambicioznejših filmov ... Kubrickova Odiseja v vesolju: vodič za gledanje najboljšega filma vseh časov 08.

POVEZANE KNJIGE