Kraljestvo kiča

Kraljestvo kiča - Tone Dodlek | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tone Dodlek
DIMENZIJA
11,97 MB
IME DATOTEKE
Kraljestvo kiča.pdf
ISBN
1162314460498

OPIS

Kot je za poezijo Toneta Dodleka značilno, gre ves čas za prevpraševanje, za miselne in besedne igre, za iskanje možnosti jezikovnega izraza. Pri tem odlično uporablja protislovja, ki jih vključi v svoj zapis in tako še bolj poudari, kar želi upovedati. K temu dobro paše tudi kak zamolk, da lahko tudi bralec sam aktivno sodeluje.Nekatere znane tekste avtor imenitno prenese v naš čas in jim da dimenzijo, ki postane v besedni igri sodobna. Nekajkrat so besedila tudi na meji filozofskega razmišljanja, kar jim daje dodatni domišljiski in miselni naboj. Je pa po drugi strani dobro, da avtor s ten ne pretirava - vendarle gre za leposlovna besedila, ne za filozofijo. Včasih so besedila na meji aforizma, ka pa je tako ali tako tudi namen zapisanega. Tudi zunanja forma se večinoma drži enovitega vzorca, kar daje ritem celotni zbirki.

URN:NBN:SI:DOC-05B0V91X. from http://www.dlib.si Kraljestvo kiča.

Pri tem odlično uporablja protislovja, ki jih vključi v svoj zapis in tako še bolj poudari, kar želi upovedati. Tone Dodlek se je rodil 14. decembra 1943 v Stochachu (Nemčija).

POVEZANE KNJIGE