Košček čokolade v pasji dlaki

Košček čokolade v pasji dlaki - Monika Žagar | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Monika Žagar
DIMENZIJA
12,98 MB
IME DATOTEKE
Košček čokolade v pasji dlaki.pdf
ISBN
5499757350008

OPIS

Prvoosebna pripovedovalka Paula ni prav nič zavita v samopomilovanje, ker nima bioloških otrok: raje se skupaj s partnerjem spopada z najrazličnejšimi izzivi, ki jih prinašajo mednarodne posvojitve. Roman Košček čokolade v pasji dlaki odslikava mobilnost in naključnost sodobnega globalnega sveta, hkrati pa je razmišljanje in pripoved o varnosti in ljubezni sestavljene družine.Monika Žagar je po diplomi na ljubljanski Filozofski fakulteti nadaljevala študij na kalifornijski univerzi v Berkelejyu, kjer je leta 1994 tudi doktorirala iz skandinavskih študij. Po dolgih letih ustvarjanja v glavnem v tujini zdaj spet živi v Ljubljani. Starejši slovenski bralci se je spominjajo po prispevkih v Razgledih, v akademskih krogih pa je cenjena zlasti njena knjiga o norveškem pisatelju Knut Hamsun: The Dark Side of Literary Brilliance, ki je izšla pri ameriški akademski založbi Washington University Press. Njena romansirana biografija o družini Žagar Dva brata, trije svetovi (2015) je bila nominirana za najboljši literarni prvenec, po njej pa se pripravlja še igrano-dokumentarni film.

Monika Žagar: Košček čokolade v pasji dlaki ŽAGAR, Monika, 1949- Košček čokolade v pasji dlaki [Elektronski vir] / Monika Žagar. - Elektronska izd.

Knjige si glede na naslov nisem mogla dobro predstavljati. Potem sem zaupala zbirki Nova slovenska knjiga Mladinske knjige in se razveselila kratkosti romana, 177 strani (take knjige berem v obdobju premostitve med daljšimi in zahtevnejšimi besedili)..

POVEZANE KNJIGE