Katarina, pav in jezuit

Katarina, pav in jezuit - Drago Jančar | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Drago Jančar
DIMENZIJA
11,50 MB
IME DATOTEKE
Katarina, pav in jezuit.pdf
ISBN
9276550196643

OPIS

Roman Katarina, pav in jezuit je že ob prvi izdaji požel veliko zanimanja med bralci in kritiki. Roman o slovenskih romarjih na poti v skrivnostni Kelmorajn, ki se znajdejo v vrtincu vojne, ki divja na evropskem kontinentu, a tudi v vrtincu svojih duhovnih iskanj in vsakršnih strasti, je bil nagrajen s kresnikom za najboljši roman leta 2000, v naslednjih letih pa je bil preveden v številne jezike, nazadnje v francoščino in ruščino. Zgodba o Katarini, ki v iskanju lepote želi spremeniti svoje življenje, o oficirju Windischu, ki išče slavo na bojnih poljanah, o bogoiskatelju Simonu Lovrencu in o romarjih z nogami v blatu in z očmi uprtimi v nebo, kjer med oblaki nad njihovimi glavami potuje zlata skrinja, bo zagotovo znova našla bralce, ki v knjigah iščejo globlje vsebine. Roman Katarina, pav in jezuit velja tudi za avtorjevo najizrazitejšo jezikovno mojstrovino.

november 2005, SNG Drama Ljubljana, režija: Janez Pipan Število moških vlog: Število ženskih vlog: Domov > Vse knjige > Leposlovje > Zgodovinski roman > Katarina, pav in jezuit Katarina, pav in jezuit Drago Jančar. 34,99 ... Jezikovnostilistična analiza Jančarjevega romana Katarina, pav in jezuit : diplomsko delo Ta stran uporablja JavaScript.

25,00 € Prelistaj me. Dodaj v košarico Sedel sem sam in srkal svoj čaj.

POVEZANE KNJIGE