Kako se je Sivec pokvaril

Kako se je Sivec pokvaril - Ivan Sivec | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Sivec
DIMENZIJA
6,49 MB
IME DATOTEKE
Kako se je Sivec pokvaril.pdf
ISBN
7539302285493

OPIS

Gre za nekoliko nenavadno knjigo, v kateri pisatelj Ivan Sivec ob petdesetletnici služenja nekdanji domovini opisuje leto in pol življenja nekega vojaka oziroma stopa po poteh vojaških spominov in izgubljenega tovarištva. V bistvu gre za čas pred petdesetimi leti, ki ga je prebil v vojaški suknji v Somborju in Beogradu, ki pa ni opisan samo z besedo, temveč je podkrepljen z mnogimi dokumentarnimi in drugimi fotografijami. Pri obujanju spominov na vojaške dogodivščine so mu pomagali nekdanji soborci Samo Šter, Jože Movh, Slavko Luzar in Andrej Rems. Knjiga je namenjena predvsem starejšim bralcem, ki imajo za seboj tudi sami tovrstno izkušnjo, hkrati pa je tudi nazoren dokument nekega prostora in časa.

maja 1949 v Mostah pri Komendi blizu Ljubljane. Že kot otrok je kazal nadarjenost, zato so ga poslali v šolo že pri šestih letih.

Z opazovanjem vedenja parov v svetovalnici ni težko videti, da ženska in moški mnogokrat nimata »vsebinskih« problemov, zaradi katerih si ... Pred kratkim je izšla tudi najnovejša Sivčeva knjiga »Kako se je Sivec pokvaril«, ki obuja spomine na služenje vojaškega roka in izgubljenega tovarištva. To je že 146-ta Sivčeva knjiga, s čimer je še enkrat več potrdil, da gre za trenutno najbolj ustvarjalnega slovenskega pisatelja. Če bi se razstavljanja stroja lotili sami, pa bi se lahko zgodilo, da bi se morali posloviti od pravic, ki kupcu pripadajo, če je aparat še v garanciji.

POVEZANE KNJIGE