Kako se je Sivec pokvaril

Kako se je Sivec pokvaril - Ivan Sivec | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Sivec
DIMENZIJA
12,39 MB
IME DATOTEKE
Kako se je Sivec pokvaril.pdf
ISBN
9072961480011

OPIS

Gre za nekoliko nenavadno knjigo, v kateri pisatelj Ivan Sivec ob petdesetletnici služenja nekdanji domovini opisuje leto in pol življenja nekega vojaka oziroma stopa po poteh vojaških spominov in izgubljenega tovarištva. V bistvu gre za čas pred petdesetimi leti, ki ga je prebil v vojaški suknji v Somborju in Beogradu, ki pa ni opisan samo z besedo, temveč je podkrepljen z mnogimi dokumentarnimi in drugimi fotografijami. Pri obujanju spominov na vojaške dogodivščine so mu pomagali nekdanji soborci Samo Šter, Jože Movh, Slavko Luzar in Andrej Rems. Knjiga je namenjena predvsem starejšim bralcem, ki imajo za seboj tudi sami tovrstno izkušnjo, hkrati pa je tudi nazoren dokument nekega prostora in časa.

Tudi glede teka se mi je zdelo, da ne glede na to, koliko sem želel biti hitrejši, koliko sem spreminjal frekvenco teka, danes preprosto ni šlo. Precej slabše kot na mešani štafeti.

Vsa sporna vsebina, ki ni preverljiva, se sme kadarkoli odstraniti. od leta 1972 naprej živi z družino v Mengšu, na Medvedovi ulici 5.

POVEZANE KNJIGE