Vaje v slogu

Vaje v slogu - Raymond Queneau | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Raymond Queneau
DIMENZIJA
7,66 MB
IME DATOTEKE
Vaje v slogu.pdf
ISBN
4497313102591

OPIS

Francoski pisatelj Raymond Queneau (1903– 1976) je soustanovitelj gibanja Oulipo, ki je združevalo literaturo z matematiko, in avtor nekaterih kultnih knjig sodobne literature, med drugim romana Cica v metroju. Vaje v slogu so najbrž najbolj znano Queneaujevo delo in ena najbolj priljubljenih knjig med bralci po svetu. So jezikovni in literarni laboratorij, mojstrovina, v kateri avtor preprost prizor iz mesta zapiše na 99 različnih načinov, v njih pa parodira sloge in žanre, menjuje perspektive, kombinira in se igra z jezikom, zlasti pa s svojim norčavim humorjem neprestano žgečka bralca. V slovenščino je delo mojstrsko prevedel Aleš Berger, dobitnik Prešernove nagrade za prevajalski opus (2017), zdaj pa je v opremi Sanje Janša dobilo tudi burkaško likovno podobo, kakršno si zasluži.

Preberite še: Vaje v slogu so najbrž najbolj znano Queneaujevo delo in ena najbolj priljubljenih knjig med bralci po svetu. So jezikovni in literarni laboratorij, mojstrovina, v kateri avtor preprost prizor iz mesta zapiše na 99 različnih načinov, v njih pa parodira sloge in žanre, menju je perspektive, kombinira in se igra z jezikom, zlasti pa s svojim ... Vaje v slogu Zobec, Boljunec.

Tamburaški ansambel STARABANDA ... Ni Shakespeare, ni Linhart, ampak Queneau. Ni klasično, ni absurd, ampak mešanica vsega.

POVEZANE KNJIGE