Rojstvo mostu

Rojstvo mostu - Maylis de Kerangal | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Maylis de Kerangal
DIMENZIJA
5,14 MB
IME DATOTEKE
Rojstvo mostu.pdf
ISBN
9128418894014

OPIS

Rojstvo mosta je roman, ki je francosko avtorico Maylis de Kerangal izstrelil med pisateljske zvezde, ki so prepričale svetovno občinstvo, vključno z bralci, ki sicer niso ljubitelji beletristike, denimo Billa Gatesa. Prinesel ji je mednarodno nagrado medicis in uvrstitev v finalni izbor za najprestižnejšo francosko nagrado, Goncourtovo.Roman pripoveduje o gradnji mostu v fiktivnem mestu v Kaliforniji. Most naj bi povezoval »zahodno civilizacijo« in »prvobitne kulture«, kar tako zaradi zapletenih medčloveških odnosov kot zahtevnih gradbenih del sproža številne politične, ekonomske, ekološke, kulturne in osebne konflikte. Izjemno tekoč, slogovno mojstrsko izpisan roman v enotni pripovedni tok posrka upanje, sanje, pokrajine, stroje, karierne načrte, družbene razrede, obrti in telesa.»De Kerangal piše prekipevajoče /…/ Ta izjemna knjiga, polna nepotlačenega idealizma, združena z igrivo literarizacijo, je neke vrste pravljica o težnjah. /…/ De Kerangal ustvari tockvillovsko sliko Amerike z najlepšega zornega kota.«The Wall Street JournalO AVTORJUMaylis de Kerangal (1967) je ena najbolj znanih sodobnih francoskih avtoric, dobitnica številnih literarnih nagrad, katere dela so prevedena več deset jezikov.

COLIB.SI - podatki o slovenskih knjižnicah ... Recenzija romana Rojstvo mostu: Most v neznano Če je v knjigi Pokrpajmo žive, ki je v slovenskem prevodu izšla lani, francoska pisateljica Maylis de Kerangal dokazala, da se je mogoče v romanu lotiti česa tako »nemogočega«, kot je smrt mladeniča, odločitev staršev za darovanje organov in končno transplantacija, pa je že v romanu iz leta 2010 Rojstvo mostu, ki smo ga dobili šele ... Vsi objavljeni članki v rojstvo mostu. Knjige Kultura 16.

april 1945, Berlin, Nemčija.. Hitler je bil od julija 1921 predsednik Nacionalsocialistične nemške delavske stranke (NSDAP).

POVEZANE KNJIGE